Hava Durumu

Bursa'da bunu görenler gözlerine inanamadı

Bursa’nın Karacabey ilçesinde, amatör balıkçının oltasına takılan ilginç balık görenleri şaşırttı.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2014 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2014 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da bunu görenler gözlerine inanamadı

Kuzey Amerika cinsi olduğu sanılan ve akvaryumlarda beslenen ‘chiclid’ türleriyle uzaktan akraba olduğu bilinen renkli balık görenleri hayrete düşürüyor. İlçe sınırları içindeki Karadere’de oltasına takılan balığı gördüğünde ilk başta zararlı olabileceğini düşünen Bahadır Karakılıç, balığı kovaya koyarak muhafaza altına aldı.

Karacabey’de son yıllarda farklı cins balıkların ağlara ve oltalara takıldığını anlatan doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş, amatör balıkçının yakaladığı renkli balığın İngilizce isminin ‘Pumpkinseed’ olduğunu tespit ettiğini, balığı Karacabey Belediyesi’ne bağlı Çamlık Sosyal Dinlenme Tesislerindeki bir akvaryuma bıraktığını söyledi.
Balığın dereye nasıl geldiği konusunda çeşitli ihtimaller bulunduğuna işaret eden Tüydeş, işgalci tür olduğu sanılan ve ilçe sularında sonradan yer alan renkli balığın, son yıllarda artan çeltik ekimleriyle birlikte ortaya çıkmasının bir çiftçi tarafından salınmış olma ihtimalini akla getirdiğini anlattı.

Çeltik tarlalarında çıkan parazitleri yok etmek için bu balığın bölgeye üremesi için salınmış olabileceğini belirten Alper Tüydeş, ancak söz konusu balığın bilinçsizce salınmış olabileceğini de hatırlattı.

İklim değişimiyle birlikte sulardaki çeşitliliğin de farklılaşmaya başladığı ifade edilirken, amatör balıkçılar somon başta olmak üzere daha önce rastlamadıkları ve ismini bilmedikleri değişik türlerin derelerde karşılarına çıktığını söylediler. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.