Hava Durumu

Bursa'da büyü bozan değirmen

Bursa’da bir su değirmeni büyü bozmak isteyenlerin ve şifa arayanların akınına uğruyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2014 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2014 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da büyü bozan değirmen
Bursa’nın Orhaneli ilçesine bağlı Kusumlar Mahallesi’ndeki değirmende içinde su bulunan 1 metre yüksekliğindeki dar alandan geçenlerin şifa bulduğuna inanılıyor. Kusumlar Mahallesi Muhtarı Halil İbrahim Eren, “Değirmende bulunan su ne azalıyor ne de çoğalıyor. Bahar ve yaz aylarında su değirmeni dolup taşıyor. Piknik alanı ve doğal manzaraların da bulunduğu değirmende insanlar hem şifa arıyor, hem de geziyor” dedi.

Değirmenin şifa dağıttığını ileri süren Eren, “Halk arasında bu çarktan geçenlerden çocuğu olmayanın çocuğu olduğuna, kötürüm ve felçlilerin şifa bulduğuna, üzerinde büyü olanın büyüsünün bozulduğuna inanılıyor. Altından su geçen, 6 metre mesafeden sonra çıkışı bulunan yerden insanlar eğilerek geçiyor” diye konuştu.

HASTALIĞI GEÇİNCE ARAZİYİ SATIN ALIP KÖYE BAĞIŞLADI

Hastaların iyileştiğine kendisinin de şahit olduğunu ifade eden Eren, “İnegöl’den kötürüm bir hasta buradan geçerek sağlığına kavuştu. Hastalığı yenen vatandaş köy muhtarlığına para vererek yardımda bulundu. Araziyi sahibinden satın alarak tapusunu muhtarlık üzerine geçirdik” şeklinde konuştu.
Şifa bulmak isteyen hastalar değirmene gelerek hem piknik yapıyor, hem de hastalıklarına deva arıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.