Hava Durumu

Bursa'da 'Büyükanne' maaşına yoğun ilgi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın başlattığı 'Büyükanne' projesinde 10 pilot il arasında bulunan Bursa'da başvurulara yoğun ilgi var.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2017 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2017 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 'Büyükanne' maaşına yoğun ilgi

İlker TÜRKER'in haberi...

Bursa'da 'Büyükanne' kontenjanından yararlanmak isteyen 175 kişi, SGK İl Müdürlüğü'ne başvurarak proje için müracaat etti. Online başvuru sayısının ise 30 bini geçtiği öğrenildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın kadın istihdamının desteklenmesi için hayata geçirdiği 'Büyükanne' projesinde Bursa'nın yanı sıra İstanbul, İzmir, Ankara, Tekirdağ, Kayseri, Sakarya, Antalya, Konya ve Gaziantep pilot iller seçildi. Pilot illerde başvurular başlarken, Bursa'da ilk bir haftada 'Büyükanne' olmak için başvuranların sayısı 175'i buldu. Torunlarının bakımını üstlenen büyükannelerin bazıları Bursa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu, İşkur İl Müdürlüğü'ne giderek, hem bilgi aldı, hem de başvuru formlarını doldurdu. Kapsam dahilinde ödenek almaya hak kazanan büyükanneler, 12 ay süre ile aylık 425 lira yardım alacaklar.

SON BAŞVURU TARİHİ 28 ŞUBAT

Büyükanne projesinden yaralanmak isteyenlerin, 28 Şubat tarihine kadar başvuru yapması gerekiyor.

BAŞVURU SAYISINI BAKAN MÜEZZİNOĞLU BURSA'DA AÇIKLAYACAK

SGK Bursa İl Müdürlüğü'nden gönderilen bilgi notunda ise şu ifadeler yer aldı, "Proje ile ilgili 09-15 Şubat 2017 tarihileri arasında İl Müdürlüğümüz tarafından elden teslim alınan başvuru formu sayısı 175 adettir. Teslim alınan formlar başvuru sahibine adına büyükanne.csgb.gov.tr adresine girilecektir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sn Mehmet Müezzinoğlu'nun dün akşam yaptığı açıklama belirttiği üzere ilk üç günde 30 bin üzerinde online başvuru yapılmıştır. 10 ilde toplam 6 bin anne/büyükanne'nin faydalanacağı dikkate alındığında şimdiden asıl listenin 5 katı bir müracaat sözkonusudur."

İllere göre başvuru sayısı; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sn Mehmet Müezzinoğlu'nun Bursa programları sırasında tarafından açıklanacağı bildirilmiştir. İnternetten başvuru yerine elden teslim etmek isteyen vatandaş başvuruları Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri dışında İşkur İl Müdürlükleri tarafından da teslim alınabilmektedir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.