Hava Durumu

Bursa'da can dostları sahiplerini bekliyor

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi bünyesinde kurulan Yavru Kedi Sahiplendirme Ünitesi, hizmet vermeye başladı. Farklı türlerden 20 yavru kedi, sahiplerini bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2018 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2018 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da can dostları sahiplerini bekliyor

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, sokak hayvanlarının daha sağlıklı ve güvenli bir yaşam sürdürebilmeleri için 10 yıldır çalışmalarını sürdürüyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü yönetiminde olan bu merkezde 450 köpek ve 350 kedinin yanı sıra 6 at, 2 eşek ve 1 oğlak bulunuyor. Avrupa'nın en modern hayvan barınağı olarak bilinen merkezde, sahipsiz hayvanların sahiplendirilmesi ve vatandaşların teşvik edilmesi amacıyla hayata geçirilen Yavru Kedi Sahiplendirme Ünitesi'nde, farklı türlerden 20 yavru kedi sahiplerini bekliyor. Vatandaşlardan gelen talep ve şikayetler sonucu barınağa getirilen sahipsiz hayvanların günlük bakım, tedavi ile aşıları veteriner hekimler tarafınca yapılıyor.

Sahipsiz hayvanlara en güzel şartlarda bakım ve tedavi hizmeti sunduklarını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Tamamen kedilere özel inşa ettiğimiz Yavru Kedi Sahiplendirme Ünitemiz, faaliyete başladı. Yaklaşık 40 sahipsiz hayvanı bünyesinde barındıracak ünitemizde, kedilere özel oyun alanları da bulunuyor. Ocak ayı itibariyle 66 kedi ile birlikte toplam 232 can dostunu sahiplendirmekten büyük mutluluk duyuyor, vatandaşlarımızın onlara kucak açmalarını temenni ediyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.