Hava Durumu

Bursa'da canlı bomba saldırısı! 1 ölü, 13 yaralı

Bursa’da Ulucami yakınlarında korkunç patlama... Patlamada 1 kişi öldü, 13 kişi yaralandı, patlamanın kadın canlı bomba tarafından gerçekleştiği belirlendi. Ölen kişinin kadın canlı bomba olduğu kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da canlı bomba saldırısı! 1 ölü, 13 yaralı
Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, 25 yaşlarındaki bir kadın, Ulucami’nin batı kapısında kendini patlattı. Canlı bomba olan kadın Ulucami’nin batı duvarında parçalanırken, 13 kişi yaralandı. Çevredeki dükkanlar zarar görürken, vatandaşların ilk müdahaleyi yaptığı yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Şehrin en işlek noktasında meydana gelen patlamanın ardından polisin olay yerindeki incelemeleri sürüyor.

\"\"

Bursa’da Ulucami yanında meydana gelen patlamada 1 kişi öldü 13 kişi yaralandı. Patlamanın canlı bomba saldırısı nedeniyle gerçekleştiği öğrenildi. Ölen kişinin de canlı bomba ya da bombayı taşıyan kişi olduğu iddia ediliyor. 

BURSA'DA PATLAMA

Bursa'da saat 17.25 sıralarında şehir merkezinde büyük bir patlama sesi duyuldu. Ulucami’nin batı kapısının önünde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre bir kişi öldü, 13 kişi yaralandı. Patlamanın yaşandığı yer dikkat çekici, çünkü Bursa'nın merkezi ve günün her saati kalabalık. Patlamanın da cenaze namazı sırasında yaşandığı öğrenildi.  Patlama sonrası cami karşısındaki dükkanların camları kırılırken, vitrin parçaları ve mallar etrafa saçıldı. Şiddetli patlamanın sesinden korkan vatandaşlar etrafa kaçışmaya başladı. Ana baba günü yaşanırken, camideki vatandaşlar da korkarak Ulucami’yi tahliye etti. Olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye sevk edildi. Yaralılara ilk müdahaleyi vatandaşlar yaptı. Kolundan ve bacalarından yaralananlara vatandaşlar tahtadan atel yaptı. Trafik kilitlendiği için polis ve 112 ekipleri bölgeye ulaşmakta zorlandı.



ELİNDE POŞET VARDI 

Kadın canlı bombanın elinde siyah bir poşet olduğu öğrenildi. Kadın teröristin camideki vatandaşları ya da turistleri hedef aldığı ihtimali değerlendiriliyor. Bir diğer ihtimal ise patlayıcıyı bir noktaya yerleştirmeye çalıştığı yönünde. Emniyet kaynaklı ilk bilgilere göre bomba kadının vücuduna sarılıydı. Canlı bombanın kadın olduğu, parçalandığı kesin. Parmak izi alındı, kimliği araştılıyor.

PATLAMANIN NEDENİ CANLI BOMBA

Polis, Ulucami’nin batı cephesinde bir kadının yerde kanlar içinde cansız yattığını görerek, canlı bomba olma ihtimali üzerinde durdu. Bir diğer ihtimal el yapımı patlayıcıydı. Önceden bırakılan el yapımı patlayıcının kumanda ile patlatılmış olabileceği ihtimali de değerlendirildi. Trafo, doğalgaz veya tüp patlaması ihtimali de araştırıldı.

Ancak Bursa'daki patlamanın kadın canlı bombanın yanındaki bombayı patlatması nedeniyle gerçekleştiği öğrenildi. Bir kadın canlı bombanın elinde siyah poşet olduğu iddiası var. Söz konusu kadının canlı bomba mı olduğu yoksa bombayı mı taşıdığı henüz netlik kazanmadı. Patlamada ölen kişinin de canlı bomba olduğu değerlendiriliyor. 


\"\"

GÖRGÜ TANIKLARI: BEYAZ DUMAN YÜKSELDİ

Görgü tanıkları Bursa Ulu Camii yakınında yaşanan patlamanın ardından beyaz dumanların gökyüzüne yükseldiğini söyledi.

\"\"

ESNAF DÜKKANLARINI KAPATTI

Bursa'da, Ulu Cami'nin batı kapısı yakınında meydana gelen terör saldırısıyla ilgili güvenlik güçlerinin olay yerindeki incelemeleri sürüyor.

Patlamanın ardından Tarihi Bursa Kapalı Çarşı dahil, olayın meydana geldiği bölgenin yakınındaki tüm cadde ve sokaklarda güvenlik önlemleri artırılırken, çarşı esnafı dükkanlarını kapattı.

Trafik akışı da Altıparmak Caddesi'nden Atatürk Caddesi'ne kadar durduruldu.

Çevrede yakınları bulunan vatandaşlar, bilgi almak için bölgede kalabalık oluşturdu.

Olay yeri inceleme ekipleri, bombanın patladığı noktada ve Ulu Cami yakınlarında çalışmalarını sürdürüyor.

"ÇOK YÜKSEK BİR SES DUYDUK"

Olay yeri yakınındaki pasajda dükkanı bulunan Yavuz Kılıç, patlama anında dükkanının önünde olduğunu söyledi.

Kılıç, çok yüksek bir ses duyduklarını ifade ederek, "Benim dükkanın önü bir anda tozla doldu. Esnaf arkadaşlarla şaşkın bir şekilde sağa sola bakarak ne olduğunu anlamaya çalıştık. Bulunduğumuz yerde lokantalar vardı. Orada bulunan kadınlar ve çocuklar patlamanın şokuyla ağlamaya başladılar. Çok korkmuşlardı. Neyin ne olduğunu bir an anlayamadık." diye konuştu.
Dükkanının patlama yerine yakın olduğunu ancak pasajın içinde olduğu için zarar görmediğini anlatan Kılıç, şöyle konuştu:
"Patlamanın olduğu yerdeki dükkanların ön cephesi dağılarak pencereleri kırıldı. İçerideki müşterilerden ufak tefek yaralananlar oldu. Patlamanın olduğu yerdeki esnafşok halindeydi. Dükkanların içinden yaralı halde çıkanlar vardı. Yerde yaralı halde yatan insan yoktu. Yaralılarda patlamanın şiddetiyle kırılan cam parçalarından yaralananlardı. Caminin etrafındaki insanlarda bir panik hali vardı. İlk kez böyle bir olayla karşılaştığımız için ne yapacağımızı bilemedik. Ulu Cami'nin içerisinden ilk anda çıkan olmadı. Çünkü cenaze namazı vardı. Cenaze namazından önce çıkan olmuş olabilir. Çıkmak isteyenler oldu. Camiden çıkmak isteyenleri güvenlikçi arkadaşlar ikinci bir patlama endişesiyle önledi."

KISA SÜREDE GÜVENLİK GÜÇLERİ, ÖNLEMLER ALDI

Çarşı esnafından Mehmet Şen de patlama sırasında dükkanda olduğunu belirterek, sesi duyduğu anda dışarıya çıktığını söyledi. 

Şen, büyük bir patlama sesi duyduğunu dile getirerek, "Yüksek bir sesti. Çevredeki vatandaşların kaçışmalarına ve paniğine tanık oldum. Herhangi bir yaralı ya da ölü görmedim. Zaten kısa sürede güvenlik güçleri önlemler aldı. Bizi de o alandan hemen uzaklaştırdılar. Korktuk, inşallah böyle şeyler bir daha yaşanmaz." diye konuştu.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.