Hava Durumu

Bursa'da çeşme suyu ile ilgili yeni gelişme!

Türkiye Mimar Mühendisleri Odası Birliği (TMMOB) Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Ali Uluşahin, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı'yı ziyaret etti. Uluşahin, Bursa'da çeşmeden akan suyun güvenle içilebilir olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2017 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2017 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da çeşme suyu ile ilgili yeni gelişme!

Son yirmi günde 202 ayrı su numunesi topladıklarını belirten Uluşahin, "Bu numunelerin tamamında mikrobiyolojik kontroller yapılmış, 139 numunede de kimyasal parametreler tahlil edilmiştir. Bu tahliller BUSKİ tarafından akredite laboratuarda şubemiz kontrolünde gerçekleştirilmiştir. Yapılan incelemelerde Bursa şebeke suyunun sağlık açısından uygunluğu tespit edilmiştir. Halkımız çeşme suyunu gönül rahatlığıyla içebilir" diye konuştu.

Çetinavcı da, çeşmeden akan suyun gönül rahatlığıyla içilebildiği gerçeğinin Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'nce bir kez daha tescillendiğini söyledi. "Bursa'da su çeşmeden içilir" sloganıyla bir gerçeğe işaret ettiklerini belirten Çetinavcı, "İçme suyu şebekemizden her iş günü 50 adet numune alınarak bakteriyolojik analizler yapılmaktadır. Yine her iş günü içme suyu şebekesinde 100 ayrı noktada serbest klor miktarı ölçülerek dezenfeksiyon sistemimiz kontrol edilmektedir. Ayrıca, şehrimizin tüm su kaynaklarından, 3 ayda bir kimyasal analizler, 6 ayda bir ağır metal analizleri, yılda 1 kez radyoaktivite analizleri yapılmakta olup dezenfeksiyon sistemimizin sürekliliği sağlanmaktadır. Ayrıca; bu tür analizleri İl Sağlık Müdürlüğü, Kurumumuzdan bağımsız olarak aynı parametrelerle denetlemektedir" dedi.
Çetinavcı, içme suyunun; "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik" ile Avrupa Birliği (AB) Standardı, WHO (Dünya Sağlık Örgütü) Standardı ve TS 266 Standardı'na uygun olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.