Hava Durumu

Bursa'da çileli yolculuk

İzmir ve Mudanya yolunda trafik çilesine çözüm olması hedeflenen yeni Mudanya Köprülü Kavşağı'nda çalışmalar sürüyor. Köprünün yıkımına dün start verilirken, çalışmalar dolayısıyla bölgede trafik arapsaçına dönüyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2016 02:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 02:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da çileli yolculuk
EZİYET SÜRÜYOR

Araç trafiğinin en fazla olduğu noktalardan biri olan, yükseklik ve genişlik bakımından ihtiyacı karşılamakta zorlanan Mudanya Kavşağı, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi  işbirliğinde yenileniyor. Köprünün yıkımı için dün gece start verilirken, köprüye çıkan bağlantı yollarında ise çalışmalar sürüyor. Bursa-İzmir D200-5 Karayolu üzerinde yer alan Mudanya Sapağı Köprülü Kavşağı Stadyum bağlantı yolları ile birlikte bölge trafiğine hizmet edecek şekilde yeniden projelendirildi. 

Birinci etap çalışmalarda, köprülü kavşağın yıkımı ve yapımı sırasında alternatif yol olarak kullanılacak olan servis yolları ile bu yollar üzerinde yer alan köprünün inşaat imalatları tamamlandı. Ancak alternatif güzergahlar ihtiyacı karşılamakta yetersiz kalınca  trafik tıkandı. Saatlerce yolda kalan sürücüler ve yolcular duruma isyan etti. 



ALTERNATİF GÜZERGAHLAR

Projeye göre kavşak alanında bulunan ve süresi dolan mevcut köprünün yıkım çalışmalarına da başlanarak, bir an önce tamamlanması hedefleniyor. Bu süre içinde Mudanya yönünden Bursa istikametine gelişte araçlar Nilüfer Orhaneli Sapağı Kavşağı'na yönlendirilerek kavşak alanından U dönüşü yaparak şehir merkezine ulaşacak. Mudanya yönünden gelen araçlar da alternatif olarak Geçit kavşağından Bursa Otoyolu kullanılarak İstanbul Caddesi güzergahına, Ata Bulvarı ve FSM Bulvarı’ndan İzmir Yolu Caddesi güzergahına, Esentepe Kavşağı'ndan Hürriyet Caddesi güzergahına ve Hamitler - Yunuseli yolundan Acemler kavşağı güzergahına yönlendirilecek. 

Yeni proje ile köprü altı her iki yöne de 4’er şeritli olacak. Yine köprü üzerinden sağa dönüşle Stadyum, Odunluk, Dikkaldırım bölgesine bağlantı yolu ile ulaşmak mümkün olacak. 

Rabia Deniz'in özel haberi...
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.