Hava Durumu

Bursa'da 'cinsel istismar' protestosu

Bursa'da, Kadın Platformu üyeleri, 'Çocuğa cinsel istismar'dan yargılanan kişileri, evlenme şartıyla hapis cezasından kurtaracak düzenlemeyi basın açıklaması ile protesto etti.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2016 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2016 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 'cinsel istismar' protestosu
AK Parti'nin,TBMM'ne getirdiği, 'Çocuğa cinsel istismar'dan yargılanan veya hüküm giyenleri, mağdurla evlenmesı koşulu ile bir seferliğine hapis cezasından kurtaracak düzenlemeyi istemesi, Bursa Kadın Platformu Üyeleri tarafından da protesto edildi.

Kent meydanında yapılan protesto gösterisine CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile Erkan Aydın da katılarak destek verdi. Kadınların yanlarında getirdikleri, 'Tecavüz meşrulaştırılamaz' yazılı pankart ve dövizleri açtıları protesto gösterisinde, Bursa Kadın Plotformu adına konuşan Elvan Atay, "Türkiye'de çocuk istismarı sistematik ve yangın olarak işleniyor. Bir yılda adliyeye taşınan, çocuğa yönelik cinsel istismar sayısı 16 bin 957" dedi. 

ÇOCUK YAŞTA EVLİLİK SÜREKLİ HALE GETİRİLDİ

Bu rakamların, sadece yargıya taşınanlar olduğunu ifade eden Atay, "Çocuk yaşta evlilikler, cinsel istismar sürekli hale getirildi. AKP hükümeti, cinsel istismarı meşrulaştırıp, yasal hale getirmeye çalışıyor. AKP'nin, cinsel istismara uğrayan çocukları evlendirip tecavüzcüyü kurtarma planının gece yarısı Meclise getirilmesi yetmemiş gibi Adalet Bakanı'nın yaptığı açıklamada, 'Tecavüzcüleri kesinlikle kapsamıyor, ancak çocuklarla evlenenlere uygulanacak' sözleri niyeti apaçık ortaya koymuştur. OHAL bahanesi ile tecavüzcülerin salıverilmesine, kadınların ve çocukların meclis onayı ile tecavüzcülere, istismarcılara teslim edilmesine izin vermeyeceğiz. O yasa geri çekiline kadar tüm kadınları gece gündüz demeden, işte, evde, sokakta, mecliste ve meydanda, ellerindeki her türlü araçla direnişe, tecavüzcülere karşı öz savunma hakkımızı kullanmaya çağırıyoruz" dedi.

CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu yaptığı konuşmada, önergeyi, CNN Türk Televizyonunda katıldığı, "Başkanlık sistemi" ile ilgili toplantıda, cep telefonuna gelen mesajla öğrendiğini belirtip, "O sırada konuştuğumuz ne başkanlığın ne de başka birşeyin önemi kalmadı. Kamuoyunun hassasiyetlerini düşünerek yasanın değiştirilmesi için konuşmalarımız oldu. Kadınların mücadelesi o önergeyi salı günü geri çektirecek. Çocuğun tecavüzcüyle evlendirilmek istenmesine karşıyız" dedi. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı protesto gösterisi olaysız sona erdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.