Hava Durumu

Bursa'da çocuklar ile kitap söyleşi etkinliği yapıldı

Bursa'nın Nilüfer Belediyesi'nin "Çocuklara Kitap Söyleşileri" etkinliğine konuk olan yazar Şaban Akbaba, yazım hayatını küçük okurlarıyla paylaştı. Akbaba, "Beynimizde bilgiler, yüreğimizde duygular zamanla birikerek sonrasında kitap haline gelir. Kitaplarım benim çocuklarım gibidir" dedi

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2017 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2017 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da çocuklar ile kitap söyleşi etkinliği yapıldı

Edebiyatın çeşitli dallarında ödülleri ve çok sayıda kitabı bulunan yazar Şaban Akbaba, Bursa'nın Nilüfer Belediyesi'nin Çocuklara Kitap Söyleşileri'nin konuğu oldu. İki oturum halinde düzenlenen söyleşinin ilki Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültürevi'nde gerçekleştirildi. Söyleşiye Kayapa Ortaokulu, Işıktepe Rüveyde Dörtçelik İlkokulu, Balat Eşref Ergin Ortaokulu, Ali Kuşçu İmam Hatip Lisesi Ortaokulu, Kayapa Şehit Jandarma Er Eyüp Gürsoy Ortaokulu, Aykuşağı

Koleji ve Gümüştepe İlkokulu ve Ortaokulu'ndan toplamda 350 öğrenci katıldı.
Yazar Şaban Akbaba öğrencilere, Işığa Yolculuk, Sevgi Ana, Uzakların Çağrısı, Bağdatlı Maymun, Kardan Anne, Kolonya Kokulu Mendil, Deri'n, Kafessiz Bir Dünya ve Bilsemli Sanatçılar kitapları üzerine konuştu. Öğrencilerin de sahneye çıkarak yazarın okudukları kitaplarının özetlerini arkadaşlarıyla paylaştığı söyleşide, Şaban Akbaba "Çocuk kitapları en çok emek verdiğim alan ve kitaplarımın hepsi benim çocuklarım gibidir. Hiç birini birbirinden ayrı tutamam" dedi.

Şaban Akbaba, "Benim Annem" adlı şiirini ve Bursa'nın tarihi yerlerini anlatan hikayelerinden bölümler okudu. Akbaba, teleferikle ilgili kelimeler vererek çocukların evde kendi hikayelerini yazmalarını da istedi. Çocukların keyifli dakikalar yaşandığı söyleşide yazar Şaban Akbaba, oratoryo olarak kaleme aldığı şiiri, öğrencilerle birlikte okudu.
Akbaba, öğleden sonra da Nilüfer Belediyesi Misi Çocuk Kütüphanesi'nde, Gümüştepe İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileriyle buluştu. Çocuklara kitap yazımı ve deneyimleri hakkında bilgiler veren Akbaba, söyleşi sonunda kitaplarını imzaladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.