Hava Durumu

Bursa'da cuma günü hastaneye gidecekler dikkat!

Bursa Tabip Odası, Sağlık Meslek Örgütleri ve tüm sağlık çalışanlarıyla 13 Mart'ta greve gideceklerini, bu tarihte hastanelerde Acil Servis dışında hizmet verilmeyeceğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2015 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2015 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da cuma günü hastaneye gidecekler dikkat!
Bursa Tabip Odası, Diş Hekimleri Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Bursa Şubesi, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Bursa Şubesi, Türk Hemşireler Derneği Bursa Şubesi, Türk Sağlık-Sen Bursa Şubesi ve Türk Psikologlar Derneği Bursa Şubesi düzenledikleri ortak basın toplantısında, doktorların yaşadıkları zorlukların göz önüne alınması için 13 Mart'ta greve gideceklerini açıkladı.

Bursa Tabip Odası Başkanı Doktor Ertuğrul Aydın, 7-14 Mart Tıp Haftası etkinliklerinin devam ettiğini, ancak Tıp Haftası’na Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın çalışma koşullarına ve halkın sağlığına verdiği zararların gölgesinde girdiklerini söyleyerek, “Bugün ne halkımız aldığı sağlık hizmetine güvenebiliyor, ne de biz verdiğimiz hizmetten memnunuz. Türk Tabipleri Birliği’nin önerisi ile özlük haklarımıza ve halkın sağlık hakkını vurgulayan taleplerle 13 Mart Cuma günü acil hizmetleri dışında sağlık hizmeti sunulmayacağı kararı alınmıştır. Bu karar alınırken sağlık alanındaki emek ve meslek örgütleri, sendikalar, dernekler ile gerekli görüşmeler yapılmış ve eylemin birlikte yapılması kararı alınmıştır" dedi.

"HALKIN SAĞLIKLI YAŞAM HAKKI ELİNDEN ALINIYOR"

"Sağlık alanında yaşanan sayısız olumsuzluk, halkımızın en temel hakkı olan sağlıklı yaşam hakkını elinden almaktadır" diyen Doktor Ertuğrul Aydın, “Sağlık çalışanlarının sorunları da doğrudan doğruya halkın sağlığını ilgilendirmekte ve sağlık hizmetini olumsuz etkilemektedir. Sağlıkta dönüşüm programı adı altında yürütülen piyasalaştırma ve çalışanlara yönelik esnek ve kuralsız çalıştırma uygulamaları artarak sürmektedir. Sorunların çözülebilmesi için Sağlık Bakanlığı’ndan 5 acil talebimiz vardır" şeklinde konuştu.

YASAL ÇALIŞMA SAATİNİN ÇOK ÜZERİNDE HİZMET VERİYORUZ”

İhtiyaç molası dahi veremeden, performans/ciro, şiddet baskısı altında, sağlıksız koşullarda, taşeron sistemiyle çalıştıklarını belirterek sağlık çalışanlarının isteklerini dile getiren Doktor Aydın, “Çalışma koşullarımızın acilen düzeltilmesini talep ediyoruz. Yetkilileri yeni nöbetler ekleme gayretlerine, taşeron sistemine son vermeye çağırıyoruz. Çalışırken de emeklilikte de insanca yaşayabilecek güvenceli bir gelir istiyor, emekliliğe yansıyan temel ücretlerimizin artırılmasını talep ediyoruz. Yıllarca haftada 40 saatlik yasal sürenin çok üzerinde ve ağır koşullarda çalıştığımız halde bugüne dek bir türlü verilemeyen fiili hizmet zammını talep ediyoruz. Sağlık alanındaki mesleki eğitimin niteliğinin giderek bozulduğunu, bunun halkımızın geleceğini tehdit ettiğini görüyoruz. Sağlık eğitiminde meslek örgütleriyle ve ilgili kuruluşlarla işbirliği yapılmasını, sayıyı değil niteliği önceleyen bir politikayı talep ediyoruz. Katkı, katılım paylarıyla, istisnai hizmet tanımıyla, fark ücretleriyle, 5 dakikalık randevu süreleriyle halkımızın nitelikli sağlık hizmetine erişimi kısıtlanmaktadır. Nitelikli sağlık hizmetine bütün yurttaşlarımızın ücretsiz ulaşabilmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Taleplerini görünür kılmak ve halkın sağlık hakkına dikkat çekmek istediklerini dile getiren Bursa Tabip Odası Başkanı Doktor Aydın, “13 Mart Cuma günü Sağlık Meslek Örgütleri ve tüm sağlık çalışanlarıyla dayanışma içinde görevde olacağız. Ancak acil sağlık hizmetleri dışında herhangi bir sağlık hizmeti sunamayacağız. 14 Mart'ta da aile sağlığı merkezleri ve toplum sağlığı merkezlerinde sürdürdüğümüz fazla ve esnek çalışma dayatmasına karşı mücadelemizi sürdürerek buralardaki nöbetlere gitmeyeceğiz. Yurttaşlarımızı öncelikle en temel insan hakkı olan sağlık hakkı adına bu önemli eylemde sağlık çalışanlarına destek olmaya ve birlikte mücadeleye çağırıyoruz" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.