Hava Durumu

Bursa'da Cumhuriyet için pedal çevirdiler

Nilüfer Belediyesi ve Yeşil Pedal Bisiklet Kulübü iş birliğiyle düzenlenen Cumhuriyet Kupası yarışları nefes kesti.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2014 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2014 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Cumhuriyet için pedal çevirdiler
Nilüfer Belediyesi ve Yeşil Pedal Bisiklet Kulübü iş birliğiyle Cumhuriyetin 91. yılı anısına düzenlenen bisiklet yarışları, kıyasıya mücadelelere sahne oldu.

Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı’nda düzenlenen yarışlara dördü halk biri ise profosyöneller olmak üzere toplam 5 kategoride yaklaşık 100 bisikletçi katıldı. Sabah saatlerinde başlayan yarışların final kısmında düzenlenen elitler kategorisi büyük çekişmeye sahne oldu.

Yaklaşık 30 kilometrelik etabın büyük bölümünde kıyasıya mücadele yaşanırken son 50 metrede yaşanan küçük bir kaza yürekleri ağza getirdi. Kazada büyük bir olumsuzluk yaşanmazken hafif yaralanan 3 sporcuya sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

Yarışlar sonunda kategorilerde dereceye girenlere kupaları verildi. Elitler kategorisinde birinci olan Dinçer Yılmaz, ikinci Tolga Akdeniz, üçüncü Eyüp Durgun’a kupalarını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey verdi.

Yarışmada Nilüfer’de ‘bisikletli polis’ olarak görev yapan Beyaz Kırlangıçlar da bir gösteri yarışı yaparken, izleyenlerden alkış aldı.



Yarışların sonunda Başkan Mustafa Bozbey emeği geçenlere ve sporculara teşekkür ederek, “Bu berrak havada, Nilüferimizin daha yeşil, daha sağlıklı, hava kirleticilerinden arınmış, karbon salınımı azaltılmış günlere en kısa zamanda ulaşması dileğimizi bir kez daha iletiyoruz. Bu dileklerimize bir an önce kavuşmamız için, en çevreci ulaşım aracı olan bisiklet kullanımının yaygınlaşması şart. Bisiklet kullanmak çevreye bir saygı duruşudur. En önemlisi bisiklet kullanarak, sağlıklı bireyler oluruz. Bugün, 17 bin 891 metre bisiklet yolumuzla Türkiye’de “örnek ve öncü” bir kentiz. Ödül kazanan ve bu yarışmada yer alan tüm sporcularımızı kutluyorum” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.