Hava Durumu

Bursa’da da korkulan oldu

Osmangazi, Yıldırım ve İnegöl’de yaklaşık 50 öğrenci okul sütünden zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Çocuklarının süt içmesini istemeyen yüzlerce veli dilekçelerle okullara başvurdu.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2012 09:15
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2012 09:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa’da da korkulan oldu
Bekir Uğur GÜR

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan "Okul Sütü Projesi" kapsamında Bursa'da 220 bin öğrenciye süt dağıtılırken, Bağlarbaşı Gazi İlköğretim Okulu'nda 30'u aşkın öğrenci sütten zehirlendikleri şüphesiyle Çekirge Çocuk, Dörtçelik Çocuk ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

TEDAVİ ALTINDALAR

Bilge Malcıoğlu, Nurettin-Gülten Kutlucan ve Gülhanım Karasu İlköğretim Okullarından 8 öğrenci Şevket Yılmaz Çocuk Hastanesi'nde; İnegöl’e bağlı Edebey ve Çeltikçi Köyü İlköğretim Okullarından da 6 öğrenci İnegöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 50 civarındaki öğrencinin 5 hastanedeki tedavilerinin sürdüğü, hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

VELİLERDEN DİLEKÇE

Çocuklarının süt içmesini istemeyen yüzlerce veli de dilekçelerle okullara başvuruda bulundu.  Öte yandan bazı okullarda yöneticilerin inisiyatifiyle süt dağıtımının durdurulduğu da öğrenildi. Atilla Gülsar yurt dışında olduğu için yerine vekalet eden İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici ise süt dağıtımı ve çocukların sağlığı açısından Bursa'da herhangi bir sıkıntı olmadığını savundu. 



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.