Hava Durumu

Bursa'da dayakçı okul müdürü hakkında flaş gelişme

Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi'nde Z.O.Ç adlı öğrenciye kemerle dayak atan okul müdürü S. D., olaydan 3 ay sonra görevden alındı. Dayakçı müdür tenzili rütbe ile başka bir okula öğretmen olarak atandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2017 04:59
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2017 04:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da dayakçı okul müdürü hakkında flaş gelişme

Bursa Milli Eğitimi 3 ay önce Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi'ndeki dayak skandalıyla sarsılmıştı. Okul Müdürünün 16 yaşındaki Z.O.Ç'ye tören sırasında tüm öğrencilerin gözü önünde kemerle dayak attığı iddia edilirken veli Murat Çelik, okul müdüründen şikayetçi oldu. 

Sağlık raporu ile birlikte önce jandarmaya ardından da savcılığa suç duyurusunda bulunan Murat Çelik'in mücadelesi sonuç verdi. Bir arkadaşıyla kavga ettiği için tüm öğrencilerin gözü önünde Z.O.Ç'ye kemerle dayak atan okul müdürü S.D., olaydan 3 ay sonra görevden alındı. Dayakçı müdür tenzili rütbe ile Şehit Öğretmen Kubilay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne öğretmen olarak görevlendirildi. Tarih öğretmeni olarak görevlendirilen S.D., kararın ardından yıllık izne ayrıldı.

Olayın takipçisi olan Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona ise, "Müdürün görevden alınması olumlu gözükse de geciken adalet örneğidir. Tüm deliller ortada, tanık ifadeleri ve okul müdürünün de savcılıkta suçunu itiraf etmesine rağmen milli eğitim görevlileri ısrarla okul müdürü ile ilgili bir işlem yapmadı. Biz inanıyoruz ki Sayın Valimiz İzzettin Küçük olaya müdahale etti ve sonuç çıktı. Bursa'da buna benzer liyakatsiz, yeterliliği olmayan, yönetim zafiyeti gösteren birçok yönetici var. Biz öğretmen olarak yaşanan bu olaydan utanç duyuyoruz" ifadelerini kullandı. (Rabia DENİZ'in haberi)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.