Hava Durumu

Bursa'da deprem!

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada Balıkesir'in Akçaköy ilçesinde saat 23:14'te 5.0, 23:24'te merkezde 4.3, 23:27'de Kuşkaya ilçesinde 3.1, 23:46'da 4.1 büyüklüğünde 4 deprem meydana geldi. Depremler başta Bursa olmak üzere İstanbul, İzmir ve Manisa'dan da şiddetli bir şekilde hissedildi. Meydana gelen iki şiddetli sarsıntının ardından artçı depremler olmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2019 23:21
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2019 23:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da deprem!

Merkezüssü Balıkesir olan peş peşe iki şiddetli deprem oldu. İlk deprem 23.14'te Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre 5.0 büyüklüğünde olurken, ikinci deprem ise 10 dakika sonra 23.24'te 4.3 büyüklüğünde meydana geldi.

Depremlerin Bursa başta olmak çevredeki Yalova, İstanbul, İzmir, Balıkesir, Manisa'dan da hissedildiği öğrenildi.

AFAD, 23.14'te merkez üssü Balıkesir olan depremin büyüklüğünü 4.6 olarak duyurdu. İlk depremin hemen ardından yine AFAD'ın verilerine göre 23.24'te de 11.28 km derinliğinde büyüklüğü 4.3 olan bir deprem daha meydana geldi.

ARTÇI SARSINTILAR SÜRÜYOR

Öte yandan bölgede artçı sarsıntıların sürdüğü belirtilirken, ilk iki şiddetli sarsıntının ardından iki artçı deprem daha oldu. Saat 23.27'de 3.1 büyüklüğünde meydana gelen üçüncü depremin ardından saat 23.46'da 4.1 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı daha oldu.

KIZILAY'DAN AÇIKLAMA

Kızılay resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Balıkesir'de meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 4,6 büyüklüğündeki deprem sonrası gelişmeler #TürkKızılay ekiplerimiz tarafından yakından takip edilmektedir." ifadelerini kullandı.

"GEREKLİ TÜM ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ"

Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı bildirildi.

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabaha kadar teyakkuz halinde olacaklarını belirtti.

Telefonla bilgi aldıklarını aktaran Avcı, "Şu an için bize gelen herhangi bir olumsuzluk yok, gerekli bütün çalışmaları yapıyoruz. Akçaköy ve Ayvacık mahallelerine yakın olduğu tahmin ediliyordu, oralarla da görüştük herhangi bir olumsuzluk olmadığı bilgisi geldi."

BAKAN'DAN AÇIKLAMA

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Balıkesir'de meydana gelen depremden kaynaklı şu an itibarıyla can ve mal kaybının olmadığını söyledi.

TWİTTER'DA 'TREND TOPİC' OLDU...

Depremin meydana gelmesinin ardından birçok Twitter kullanıcısı #deprem hashtag'i ile tweet attı. Kısa sürede Twitter'da 'Trend Topic' oldu...

Sosyal medyada birçok kullanıcı sarsıntıyı böyle hissetti;

- Yorgunluktan sallanıyorum sandım, deprem olmuş, geçmiş olsun.

- Ayvalık sıkı sallandı.

- Balıkesir'de 5.0 şiddetinde bir deprem olmuş. Herkese geçmiş olsun. Rabbim bir daha yaşatmasın

- Hisseden herkese geçmiş olsun. Allah bu ülkeye bir daha deprem felaketi yaşatmasın...

- Bu sene ne kadar çok deprem oldu ya Allah'ım sen koru

- Manisa da deprem olmuş bursa İstanbul hissetmiş yoktur inşallah bir zarar, Rabbim beterinden korusun

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.