Hava Durumu

Bursa'da dev 'imam' operasyonu! 18 gözaltı

Bursa merkezli 3 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda, örgüt üyesi oldukları ve 'ByLock' uygulaması kullandıkları belirlenen 18 kişi gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2016 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2016 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da dev 'imam' operasyonu! 18 gözaltı
İlker TÜRKER'in haberi...
Bursa İl Emniyet Müdürlüğümü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bursa ile birlikte Erzurum, Bitlis ve Şanlıurfa'da eş zamanlı operasyon düzenledi.

Bursa'da FETÖ'nün sözde 'insan kaynakları' sorumlusu olan ve devlet kurumlarına FETÖ'cüleri yerleştirdiği iddia edilen Necati Uysal’dan ele geçirilen dijital verilerden yola çıkan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'ye ait okul,dershane, şirket ve üniversitelerde 24 kişinin örgüt adına 'imam' ve abi' gibi sıfatlarla görev yaptığını belirledi.

18'İNDE DE 'BAYLOCK' ÇIKTI

Bu kişilerler ilgili çalışma başlatan ekipler, operasyonun startını vererek, belirlenen adreslere baskınlar yaparak, 18 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan aramalarda bu kişilerin telefonlarında örgütün gizli haberleşme uygulaması olarak bilinen 'ByLock' isimli programı kullandıkları da tespit etti. Gözaltındaki şahıslar, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.