Hava Durumu

Bursa'da devrilen otobüsün şoförüne mahkemeden flaş karar!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde devrilen otobüste 7 kadının işçinin ölümüne sebep olan sürücü 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2017 20:23
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2017 20:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da devrilen otobüsün şoförüne mahkemeden flaş karar!

Bursa'dan Ankara'ya giden Türk Metal Sendikası üyesi kadın işçilerin içerisinde bulunduğu otobüsün devrilmesi sonucu 7 kadın işçinin ölümüne, 39'unun da yaralanmasına neden olan otobüs şoförü hakkında karar çıktı. İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan 55 yaşındaki şoför Mehmet Tüzün'e "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 10 yıl hapis cezası verildi. Mehmet Tüzün'ün yürüme yetisini kazanamaması ve yaşlı olması nedeniyle tahliyesine karar verildi.

Sanık otobüs şoförü hakkında Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianame ile "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan açılan davada, İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi heyeti önünde ilk savunmasını yapan otobüs şoförü Mehmet Tüzün, "Sol şeritte geriden gelen TIR'ın arkasından sollamaya geçtim. Sollama anında torpidonun üzerinde bulunan kahve kutusu devrildi. Ben onları topluyordum. Hostes yerine oturan bayanda dökülen kahveleri toplamaya başladı. O sırada ön cama sert bir cisim geldi, ne olduğunu göremedim. Direksiyon hakimiyetini kaybettim. Kaza meydana geldi" dedi.

Duruşmada, kazada otobüsten sağ kurtulan 21 kişi ve eşleri ifadelerinde, şoförün cezalandırılmasını istediler. Mahkeme heyeti, ilk duruşma sonunda şoförün, asli kusurda kuvvetle şüphe olması, kaçma ve gizlenme ihtimalinin olması, kazada yaralı ve ölü sayısının fazla olması nedeniyle tutuklanmasına karar vermişti.
Mahkemece tutuklanan otobüs şoförü Mehmet Tüzün, bacaklarında yürüme yetisini kazanamadığı için emniyet ekipleri eşliğinde tekerlekli sandalye ile yürütülerek araca ekiplerin desteği ile alınıp, cezaevine götürülmüştü.

Bugün son kez hakim karşısına çıkan sürücü son savunmasında, "Çok üzgünüm. Böyle olmasını istemezdim. Kazada bende ölebilirdim. Ölenlere rahmet, kalanlara sabırlar diliyorum, beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyetince 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Mehmet Tüzün, yine mahkeme heyetinin kararıyla yürüme yetisini kazanamaması ve yaşlı olması nedeniyle tahliyesine karar verildi. Sürücünün, cezanın Yargıtay tarafından onanması halinde cezaevine girebileceği öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.