Hava Durumu

Bursa'da doğal yaşam çiftliği açılıyor

İnegöl Belediyesi tarafından Alibeyköy Mahallesinde yapımı süren Şekibe İnsel Doğal Yaşam Çiftliği hizmete girmek için gün sayıyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2017 19:16
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2017 19:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da doğal yaşam çiftliği açılıyor

İnegöllülerin doğal yaşamı keşfedeceği Şekibe İnsel Doğal Yaşam Çiftliğinde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, doğal yaşam çiftliğinde çocuklarımızın hayvan sevgisini arttırmak, ata binmelerini, ineğini, koyununu vb. hayvanları sevebilmelerini sağlamak adına burada güzel bir ortam hazırladıklarını belirtti.

İnegöllülerin doğal yaşamı keşfedip şehrin yoğunluk ve stresinden uzaklaşmasını sağlayacak olan Şekibe İnsel Doğal Yaşam Çiftliği'ndeki çalışmalarda sona gelindi. Atatürk'ün isteği üzerine Milletvekili olarak TBMM'de 5. Dönem Bursa Milletvekilleri arasında yer alan ve aynı zamanda meclisteki ilk 17 kadın Milletvekilinden biri olan İsaören Mahallesinden Şekibe İnsel'in ismini taşıyacak Doğal Yaşam Çiftliği açılış için gün sayıyor. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, vatandaşların şehrin gürültü ve stresinden uzaklaşarak eğlenceli ve doğayla iç içe vakit geçirebilecekleri Şekibe İnsel Doğal Yaşam Çiftliği'nde devam eden yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

"Çocuklarımız ve aileler için her şey düşünüldü"

Şekibe İnsel Doğal Yaşam Çiftliğinde devam eden çalışmaları yerinde inceledikten sonra açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bugün belediye başkan yardımcımız, ilgili daire müdürlerimiz ve ekiplerimizle beraber Şekibe İnsel Doğal Yaşam Çiftliğinde devam eden çalışmaları incelemeye geldik. Yaklaşık 10 dönümlük alanda gayet geniş, güzel otoparkıyla doğal yaşam ortamı içerisinde, değişik hayvanlarıyla çocuklarımızın hayvan sevgisini arttırmak ve ata binmelerini, ineğini koyununu sevebilmelerini sağlamak adına burada güzel bir ortam hazırladık. Nezih bir kafeterya, mescidi, bebek bakım odasına varana kadar ailelerimiz için bütün detaylar düşünüldü. Peyzaj düzenlemesi de tamamlandığında ortaya mükemmel bir ortam çıkacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

"En yakın zamanda açılışını gerçekleştireceğiz"

Şekibe İnsel Doğal Yaşam Çiftliğine ulaşımında gayet rahat olduğunu belirten Aktaş, " Hem Ankara yolu üzerinden hem de Ortaköy yolu üzerinden şehre 3 - 4 kilometre gibi kısa bir mesafede. İnşallah ailelerin çocuklarına hoşça vakit geçirtebilecekleri çok güzel mekan olacak. Allah nasip ederse 20, 25 gün içerisinde bu nezih mekanı hazırlanmayı düşünüyoruz. Ekim sonu Kasım başı gibi açılışımızı gerçekleştirmiş olacağız" açıklamalarında bulundu.

"Projelerimiz bir bir hayata geçiyor"

Böylesi önemli bir projede emeği geçenlere teşekkür eden Aktaş, "Projelerimiz bir bir hayata geçiyor. Heyecanlıyız. İnegöl'de farkındalık oluşturabilecek bir projeyi daha tamamlamanın mutluluğu içerisindeyiz. İnşallah en kısa zamanda açılışımızı yaparız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Doğanın her türlü güzelliğini gelen ziyaretçilere sunacak Şekibe İnsel Doğal yaşam Çiftliğinde yok yok. İki bloktan oluşacak doğal yaşam çiftliğinde bekçi evinin olacağı A blok 110 metrekareden; restoran bölümünün olacağı B blokta 430 metrekareden oluşuyor. 12 bin metrekarelik alanda planlanan tabiat çiftliğinin etrafı betonarme direklerle tel çit ile koruma altına alınıp çevre aydınlatması yapılacak. Bunların dışında doğal yaşam çiftliğinde at, inek, koyun ve keçi ahırı, tavus kuşu, sülün vs. kanatlılar ile tavuk- horoz gezinti alanı, kuş kulesi, ördek - kaz evleri ve havuz mevcut olacak. Orta bölümde at padok alanı, 4 metre genişliğinde 185 metre uzunluğunda at biniş yolu ile Şekibe İnsel Doğal Yaşam Çiftliği gelen ziyaretçilerini kendine çekecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.