Hava Durumu

Bursa'da dolandırıcılık an be an kameraya yansıdı

Bursa'da kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan şebeke 4 kişiyi dolandırdı. Dolandırıcılar aynı kişiyi ikinci defa dolandırmaya kalkınca yakalandı. O anlar güvenlik kamerasına an be an yansıdı.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2017 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2017 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da dolandırıcılık an be an kameraya yansıdı

Bursa'da 60 yaş üzerindeki M.Ü, Ş.İ, G.Ö. ve M.Ö.'yü arayan telefon dolandırıcıları kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak bu kişilerin internet sistemine başkasının girdiğini ve adlarına 28 adet telefon hattı açıldığını söylediler. Dolandırıcılar, "Hesabınızdaki paraları çekip sivil polislere teslim edin" dediler.

Vatandaşlar ise sahte polislere inanarak bankada bulunan 30 bin lirayı çekip dolandırıcıya verdi. Dolandırıcılar 30 bin lira dolandırdıkları kadını bu kez de ev telefonundan arayarak evde bulunan altınları sordu. Mağdur vatandaş bankada 248 bin lira parasının olduğunu söyledi. Dolandırıcılar 30 bin lirasını aldıkları kadına yarın da bu paraları almak için görüşeceklerini söyledi.

Dolandırılan kadın akşam eve gelen oğluna olayı anlatınca gerçek ortaya çıktı. Hemen polise haber veren dolandırılan vatandaş, ertesi gün polisle iş birliği yapıp, dolandırıcıların yönlendirmesiyle belirlenen bankaya girip çıkarak evinde beklemeye başladı.

Dolandırdıkları kadından ikinci defa para almaya gelen dolandırıcı A.K. ve birlikte hareket ettiği Ş.L. ile İ.H. polis tarafından yakalandı.
Polisin yaptığı incelemede İ.H. isimli dolandırıcının Hürriyet Mahallesi'nde başka bir vatandaşı aynı yöntemle 8 bin lira 275 avro, 2 bilezik, 10 tane çeyrek altın, 2 Cumhuriyet altını, 1 adet kuplu bilezik, 1 kolye, 2 adet yüzük dolandırdığı ortayı çıktı. Yine başka bir olayda da İ.H. isimli dolandırıcının kendini polis ve savcı olarak tanıtıp, bir kişiyi 6 bin 800 dolar dolandırdığı ortaya çıktı.

İstanbul'dan gelerek Bursa'da dolandırıcılık yapan Ş.L, A.K. ve İ.H. adliyeye sevk edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.