Hava Durumu

Bursa'da dolandırıcıyı emekli polis kocasına yakalattı

Bursa'da ev hanımı kadının emekli polis kocasına yakalattığı dolandırıcıya 3 yıl 4 ay hapis ve 8 bin 880 lira para cezası verildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2017 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2017 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da dolandırıcıyı emekli polis kocasına yakalattı

Geçtiğimiz ocak ayında meydana gelen olayda kendisini polis olarak tanıtan telefon dolandırıcısı Fırat K. (28) kocası emekli polis olan A.Ü.'yü (47) arayarak FETÖ ve PKK terör örgütlerine hesabından para aktarıldığını belirterek operasyon yaptıklarını, örgüt üyelerini yakalayabilmek için evinde bulunan para ve altınları kendisine teslim etmesi gerektiğini söyledi. Emekli kadının durumu fark etmesi ve kocasına anlatması üzerine dolandırıcıyı yakalatmak için buluşmayı kabul etti. Şüphelinin buluşma yerine gelip, parola bulut ismini söylemesiyle kadının kocası dolandırıcıyı suçüstü yakalayarak emniyet ekiplerine teslim etti. Güvenlik kamerasına yansıyan olayın şüphelisi tutuklandı.

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık Fırat K. hakkında 'dolandırıcılık' suçundan 7 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı. Duruşmada konuşan sanık, "Beni Bursa'ya Adana'dan bir emanet almak için Mustafa isimli kişi yönlendirdi.Bursa'ya geldikten sonra beni yönlendirdikleri yere gittim. Orada peçeli kadını gördüm. Yanına gidip bulut diye söyledikten sonra beni yakaladılar" dedi.

Müşteki A.Ü., sanığın ailesine zarar verebileceğini ve korkması sebebiyle yüz yüze gelmek istemediğini söyledi. Mahkeme öncesinde ifadesi alınan A.Ü., "Beni telefonla arayarak kimliğimin terör örgütleri tarafından kullanıldığını söyledi. Kandırılmak sureti ile evde bulunan 8 bin lira paramı istedi. Eşim de emniyeti aramıştı. Buluşma esnasında sanık yakalandı" diye konuştu.

Mahkeme heyeti ifadelerin ardından sanığa 3 yıl 4 ay hapis ve 8 bin 880 lira para cezası verip tahliyesine karar verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.