Hava Durumu

Bursa'da dolu çiftçiyi fena vurdu

Bursa'da, ahududu üretiminin önde gelen bölgelerinden Cumalıkızık ve Hamamlıkızık köylerini bu yıl dolu yağışı vurdu. Yıllık ortalama 10 ton ahududu yetiştirilen köyde ürünlerin yarıdan fazlası zarar gördü.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2014 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2014 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da dolu çiftçiyi fena vurdu

Ahududu, böğürtlen gibi meyvelerin Bursa'daki merkezlerinden olan Cumalıkızık köyünde önceki gün 25 dakika boyunca yağan dolu, mahsullerin önemli bir kısmını zayi etti. Ceviz büyüklüğünde yağan dolunun ahududularla beraber bitkilerin yapraklarını dahi parçaladığı görüldü. Ahududunun yanı sıra böğürtlen ve yer çileği gibi meyvelerde de ciddi kayıplar var.

Cumalıkızık köyü muhtarı Ahmet Kuş, "Geçen gün 25 dakika boyunca yağan dolu, ahududu, böğürtlen ve yer çileği gibi mahsullerimizin büyük kısmını telef etti. Hayatımda görmediğim, adeta ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı mahsulü yok etti. Çok büyük zarar var. Tarım İl Müdürlüğü’nün yaptığı hasar tespit raporuna göre en az yüzde 70’lik bir kayıp söz konusu. Normalde yıllık rekoltesi 10 ton olan ahdududa yüzde 60'lık, yıllık rekoltesi 200 ton olan böğürtlende ise yüzde 70'lik zarar var" diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.