Hava Durumu

Bursa'da doludan zarar gören çiftçilere destek

Bursa genelinde etkili olan dolu yağışı İznik'i de vurdu. Çiftçiler tarlalarında ziyaret edilerek, zayiat yerinde incelendi.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2018 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2018 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da doludan zarar gören çiftçilere destek

İznik'e bağlı Karatekin kırsalında dolu yağışı sebebiyle ürünleri zarar gören çiftçileri ziyaret eden Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Ak Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut ve belediye meclis üyelerini Muhtar Ünal Yavuz ve çiftçiler karşıladı. İznik'te bilhassa hasat mevsiminde olan şeftali, armut, erik, karpuz, domates, salatalık v.b sebze ve meyveleri dolu vurdu. Dolunu yanı sıra sel, bahçelerde ne var ne yoksa önüne katıp götürdü. Siyasîler zarar gören tarlaları tek tek ziyaret ederek mağdur çiftçilerle bir araya geldi. Çiftçilerden gelen borç erteleme, faizsiz kredi gibi birçok talepleri dinleyen siyasîler, bu taleplerin gerekli mercilere rapor halinde iletileceğini belirtti.

Başkan Osman Sargın, "Hemşerilerime geçmiş olsun diyorum. Bu afete karşı yapacağımız bir şey yok. Ama mağdur olan çiftçilerimizin mağduriyetlerini asgariye indirmek için bugün tarlalarında incelemelerde bulunduk. Çiftçilerimizin dolu yağışından dolayı borç erteleme, sigorta işlerindeki sıkıntıların giderilmesi gibi birçok talepleri var. Bu talepleri ve mahsûlde oluşan zarar milletvekilimizin de belirttiği gibi bir rapor halinde gerekli yerlere iletilecek. Ben tekrar bütün hemşerilerime büyük geçmiş olsun diyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.