Hava Durumu

Bursa'da dönüşüme yeni reçete

Bursa'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları bundan sonra ortak akılla şekillenecek. Konuyu masaya yatıran belediye başkanları, dönüşümde izlenecek yol haritasını belirledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2018 08:15
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2018 08:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da dönüşüme yeni reçete

Bursa'nın ulaşımdan sonraki en önemli sorunu olarak öne çıkan kentsel dönüşümün sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için konunun tüm taraflarının görüşlerini alan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu kez Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, İnegöl belediye başkanları ve belediyelerin ilgili bürokratlarıyla biraraya geldi.

Belediye binasında yapılan toplantıya Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ile imar komisyonu üyeleri ve belediyelerin imarla ilgili yetki-lileri katıldı. Görüşmede, dönüşümün ada veya bölge bazında yapılmasından, otoparklara, sosyal donatı alanlarının miktarlarından yeni gelişim bölgelerine kadar tüm konular ele alındı.

Toplantıya başkanlık yapan Alinur Aktaş, kentsel dönüşümle ilgili olarak daha önce akademik odalar, belediye başkanları, imar komisyonu, sivil toplum kuruluşları ve işadamlarıyla bir araya geldiklerini anımsattı.

Göreve geldiği andan itibaren ortak aklı yoğun şekilde kullanacaklarını ifade ettiğini hatırlatan Başkan Aktaş, "Bursa'nın problemli konularından bir tanesi de kentsel dönüşüm ve imarla ilgili uygulamalar. Bununla alakalı hem mevcut problemler hem de bundan sonraki sürecin nasıl olmasıyla alakalı belediye başkanlarımızla ve teknik ekipleriyle bir araya geldik. Herkes bundan sonraki süreçle ilgili öngörüsünün neler olduğunu ifade etti.

Klasik 0.50 emsal artışıyla kentsel dönüşüm yapmaktan ziyade daha büyük ölçekli alanlarda, ada ve bölge bazında kentsel dönüşüme bütün heyet üyeleri sıcak bakıyor. İmar komisyonumuzun bütün üyeleri, Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer belediyeleri-mizin teknik başkan yardımcıları, imar müdürleri ve imarla alakalı yetkilileri bundan sonraki sürecin nasıl olması gerektiğiyle alakalı ortak bir akılla işin notlarını yazmaya başlayacak. İnşallah bundan sonraki yol haritamız, mecliste netleştikten sonra da bu olacak. Aldığımız ve alacağımız kararların Bursamıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.