Hava Durumu

Bursa'da düzenlenen atletizm şampiyonasında tarihi rekor

Bursa'da başlayan Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda Batuhan Eruygun, 110 metre engelliyi Türkiye atletizm tarihinde 14 saniyenin altında koşabilen ilk atlet oldu.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2018 21:41
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2018 21:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da düzenlenen atletizm şampiyonasında tarihi rekor

Bu yıl Balkan Salon şampiyonluğu kazanırken 60 metre engelli rekorunu yenileyen Batuhan Eruygun, açık havada da büyükler rekorunu ele geçirdi. Milli atlet, Bursa'daki Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda 110 metre engelliyi Türkiye atletizm tarihinde 14 saniyenin altında koşabilen ilk atlet oldu. Batuhan Eruygun, Bursa'daki Türkiye Şampiyonası'nda 110 metre engelli seçmesinde 14.10'luk bir derece yaparken, finalde 13.99 ile rekorun sahibi oldu. Eruygun, 13.99'luk derecesiyle Türkiye şampiyonu olduğu gibi 2011'den kalma Çağlar Kahramanoğlu'na ait eski rekoru da ele geçirdi.

Demirören Haber Ajansı'na (DHA) konuşan Batuhan Eruygun, yıldız gençlerde de ilk 13 saniye koşan isim olduğunu belirterek, "Ayrıca daha önce de 60 metre engellide 8 saniyenin altına ilen ilk Türk sporcu oldum. Önümüzde Avrupa şampiyonası var. Bundan sonra ilk hedefim Avrupa barajı olan 13.85'i geçerek şampiyonaya katılmak" dedi.

TV programı olan Survivor'a da katılan Batuhan Eruygun, çok fazla antrenman şansı bulamamasına karşın bu başarıyı elde ederken, 2 kez de kanseri yenmesiyle de başarı hikayesini perçinledi.

Daha önce Türkiye rekoruyla birlikte Balkan Şampiyonu olarak Türkiye'ye ilk ve tek altın madalyayı getiren Batuhan Eruygun, 22 Temmuz'da Balkan Şampiyonası'nda da Türkiye'yi temsil edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.