Hava Durumu

Bursa'da efsane başkanın oğluna hapis şoku

Bursa'da Galatasaray'ın eski başkanlarından merhum Özhan Canaydın'ın iflas eden fabrikasının yöneticilerinin yargılandığı davada mağdur işçiler mahkeme salonunu doldurdu.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da efsane başkanın oğluna hapis şoku
Edinilen bilgiye göre, uzun yıllar Galatasaray Spor Kulübü başkanlığı yapan ve 6 yıl önce vefat eden Özhan Canaydın'ın sahibi olduğu Bursa’daki 5 ayrı fabrikanın iflasının ertelenmesi için açılan dava 16 Ocak 2014 öncesinde sonuçlandı.

Daha önce İcra İflas Kanunu'nun 179. maddesi gereği, Biesseci Bursa Tekstil Sanayi Ticaret A.Ş. ile 4 şirketinin mal varlıklarının korunması için tedbir kararı verip, kayyum atayan Bursa 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, bu kez şirketlerin iflasına hükmetti. Şirkette yönetici Ahmet Murat Canaydın (47), Vedat Kantar (50), Cemil Boston (26) ile emekli icra memuru Adem Ballı (66) hakkında 'görevi kötüye kullanmak, hileli iflas' suçundan Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Sanıklar hakkında 2 yıl ile 8 yıl hapis cezası istendiği davada alacaklı olan Hisar İplik Tekstil Fabrikası yöneticilerin avukatları, sanıklardan şikayetçi oldu.

Biesseci Bursa Anomim Şirketi yöneticisi Ahmet Murat Canaydın, “Hakkımda 20'den fazla açılan dava var. Şirket için attığım imzadan dolayı şahsi eşyalarım, şahsi borcumdan dolayı da fabrikadaki eşyalarda haciz işlemi uygulandı. Fabrikayı ben hiç bir firmaya kiraya vermedim. Bu konuda bilgim yok. Haciz işlemini yapan Adem Ballı'yı da bugün ilk defa görüyorum” dedi.

Fabrikaya birkaç sefer haciz işleme için gittiğini ifade eden Adem Ballı ise, “Dosyayı ben takip etmiyorum. Dosya bana geldiği için gitmem doğal. UYAP'a giden tarihlerin silinmesi unutuldu. O yüzden gazetedeki tarihlerle uyuşmuyor. Hata bundan kaynaklanıyor. Haciz tutanaklarının elle veya bilgisayarla yazılması yönünde kanun yok. Fabrikadaki mallar kalabalık olduğu için kabataslak not aldıktan sonra oradaki bilgisayarda haciz tutanağı düzenleyip ıslak imza attım” şeklinde konuştu.

Cemil Boston ise üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

İŞÇİLER MAHKEME SALONUNU DOLDURDU

Öte yandan fabrikadan tazminat, 3 aylık maaş, ikramiye ve yıllık izin paralarını alamadıklarını iddia eden işçiler de davayı izledi. Yaklaşık bin 300 işçinin mağdur olduğunu ifade eden işçiler, mahkemeye müdahil olmak için mahkeme başkanına dilekçelerini verdiler. Mahkeme heyeti, duruşmayı eksik evrakların tamamlanması için ileri bir tarihe erteledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.