Hava Durumu

Bursa'da Ekonomi Bakanlığı ihracatçılarla buluştu

Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kadir Bal, Serbest Bölgeler Genel Müdürü Uğur Öztürk, İhracat Genel Müdürü Volkan Ağar ve beraberindeki 100'e yakın bürokrat, Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) organizasyonuyla, devlet teşvikleri ve desteklerindeki bilinmeyenler ile yeni uygulamaları anlatmak üzere; Bursa, Eskişehir, Bilecik, Balıkesir, Bandırma'daki 180 ihracatçı firmayı ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2017 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2017 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Ekonomi Bakanlığı ihracatçılarla buluştu

Ekonomi Bakanlığı'na bağlı İhracat Genel Müdürlüğü; İthalat Genel Müdürlüğü; Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü; Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü ile Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan heyet, Bakanlık nezdinde yürütülen işlemlerin hızlandırılması ve yenilenen destek araçları ile teşvik uygulamaları hakkında bilgilendirme yapmak için ihracatçı firmalarla buluştu. Ziyaretlerin firmalar açısından büyük önem taşıdığını dile getiren UİB Koordinatör Başkanı Orhan Sabuncu, "Ekonomi Bakanlığımızın birçok sektöre ve ihracata yönelik ciddi destekleri var. Firmaları ihracata yönlendiren ve onların global pazarlarda sürdürülebilir bir varlık göstermelerini sağlayan bu destekler, ülke olarak ortaya koyduğumuz ekonomik hedefleri yakalama noktasında da hayati öneme sahip. Dolayısıyla bakanlığımızın destekleriyle ilgili detaylı bilgiler almak firmalarımız açısından oldukça faydalı bir uygulama" dedi.

Ekonomi Bakanlığı uzmanlarından oluşan heyetin 2 gün boyunca 4 ilde yapmış olduğu bilgilendirme ziyaretlerinin firmalar tarafından memnuniyetle karşılandığını hatırlatan Başkan Sabuncu, "Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen bu uygulamanın ihracatımızın seyrine olumlu etki edeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.