Hava Durumu

Bursa'da engeller işbirliğiyle aşılıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, engelli dernekleriyle bir araya gelerek, 'Bursa'nın daha erişilebilir bir kent haline ulaşması hedefiyle' dezavantajlı vatandaşlarla fikir alışverişinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2018 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2018 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da engeller işbirliğiyle aşılıyor

Bursa'da yaşayan engelli vatandaşlara daha iyi hizmet verilebilmesi hedefiyle Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyete geçen Engelliler Şube Müdürlüğü, engelli dernek ve amatör spor kulübü temsilcileri ile ilçe belediyelerinin ilgili birim sorumlularıyla tarihi belediye binasında gerçekleştirilen koordinasyon toplantısında bir araya geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın katılımıyla yapılan toplantıda Bursa'da engelli vatandaşların hayatlarını daha rahatlıkla sürdürebilmeleri hedefiyle yapılması planlanan hizmetler, işbirliği çalışmaları değerlendirildi. Tarihi belediye binasında hizmet veren Engelliler Şube Müdürlüğü çatısı altında bir araya gelen dernek temsilcileri, sıkıntı ve taleplerini Başkan Aktaş'a iletti.

"Bilinçli adımlar atılmalı"

Bursa'nın daha sağlıklı bir geleceğe ulaşması amacıyla gece gündüz demeden çalıştıklarını anlatan Başkan Alinur Aktaş, engelli vatandaşların sosyal hayatta daha aktif rol almalarına katkı sağlayacak projeleri önemsediklerini söyledi. Her bireyin aynı zamanda bir engelli adayı olduğunu belirten Başkan Aktaş, bilinçli adımlar atılması gerektiğine değinerek, ancak bu sayede engelli vatandaşlara yönelik çok daha iyi fırsatlar oluşturulabileceğini ifade etti. Başkan Aktaş, toplantıda, engelli bireyler için sosyal ve sportif faaliyetlerin gerçekleşeceği merkezin Bursa'da açılacağını da müjdeledi.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde 2016'dan bu yana faaliyet gösteren birimin görev ve sorumluluk alanı genişletilerek oluşturulan Engelliler Şube Müdürlüğü ile Bursa'da yaşayan dezavantajlı vatandaşlar için daha yaşanabilir bir Bursa hedefleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.