Hava Durumu

Bursa'da engelli hayırseverden örnek davranış

Harmancık ilçesinde 1982 yılında trafik kazası sonucu omurilik felci olan fiziksel engelli Mustafa Şahin (63), dağ yöresinde yaşayan ihtiyaç sahibi engellilere dağıtılmak üzere 5 adet tekerlekli sandalye bağışladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2018 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2018 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da engelli hayırseverden örnek davranış

Trafik kazası sonucu 36 yıldır koltuk değnekleriyle yürüyebilen engelli Mustafa Şahin, Bursa'nın dağ ilçeleri Harmancık, Büyükorhan, Keles ve Orhaneli'de engelli vatandaşlara verilmesini istediği 5 adet tekerlekli sandalyeyi Harmancık Kaymakamı Enes Aslantatar'a teslim etti. Kaymakam Enes Aslantatar, Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya ve Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, hayırsever engelli Mustafa Şahin'e bu yardımlarından dolayı teşekür ettiler. Engelli Mustafa Şahin de engellilerin durumunu en iyi engellilerin anlayacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Dört duvar arasında kalmanın ne kadar acı olduğunu 36 yıldır engelli biri olarak çok iyi bilirim. Bu insanları dört duvar arasından çıkarıp sosyal hayata kazandırmak bize çok büyük bir güç veriyor. Bundan yola çıkarak dağ yöresindeki bütün engellilere dokunmak istiyorum. Dağ yöresine diyorum, çünkü ben de Keles'in Yazıbaşı köyündenim. Bizim bu yörenin insanları seslerini biraz zor duyururlar. 1996 yılında kamu derneklerinde yöneticilik yaptım, 2009-2011 yıllarında Bursa Yıldırım Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclis başkanlığı yaptım. Benim maddi sorunum yok ama zengin de değilim; sadece paramı engellilerle paylaşmak istiyorum. Ben de bir engelli olarak dağ ilçelerinde sosyal sorumluluk projelerine katkı sunmak istiyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.