Hava Durumu

Bursa'da engelliler, farkındalık oluşturmak amacıyla polislerle broşür dağıttı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü öncülüğünde, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Kızılay Tıp Merkezi önünde toplanan engelli grup, yayalara broşür verdi. Engelliler, Toplum Destekli Polislik ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin yardımıyla sürücülere de broşür dağıttı

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2017 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2017 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da engelliler, farkındalık oluşturmak amacıyla polislerle broşür dağıttı

Grup, daha sonra Kızılay Tıp Merkezinden Heykel'deki Atatürk anıtına kadar yürüdü. Yürüyüşe katılan 30'a yakın motosikletli, engellilere destek verdi.

Gruptakiler, Atatürk anıtı önünde saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş, yaptığı konuşmada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün farkındalık günü olduğunu söyledi.

Engellilerin üzerindeki engelleri kaldırmak için hükümetin ve devletin üzerine düşen görevi yaptığına dikkati çeken Öneş, "Engellilik, doğuştan veya sonradan bir hastalık veya bir kaza sonrasında bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yetilerini çeşitli derecelerde kaybetmiş, normal yaşamın gerekliliklerine uyamama olarak tanımlanmaktadır. Tanım bu ama ben Bursa'ya geldiğimden beri görüyorum ki engellilerimiz engel tanımıyorlar. Yeter ki engel vicdanda olmasın." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.