Hava Durumu

Bursa'da erik ve çilek tezgahlardaki yerini aldı

Erik ve çilek pazar tezgahlarındaki yerini aldı ancak fiyatları cep yakıyor. Kilosu 12 TL'den satılan eriğin fiyatı sezonun yeni açılmış olmasından dolayı yüksekken, pazarcılar kilosu 7 TL den satılan çileğin yaz ayları boyunca aynı fiyatta seyredeceğini tahmin ettiklerini söylüyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2019 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2019 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da erik ve çilek tezgahlardaki yerini aldı

Bahçelerde ürünlerin hasadının başlamasıyla birlikte tezgahlarda da yaz meyveleri boy göstermeye başladı. Vatandaşlar Cuma günleri sebze ve meyve pazarının kurulduğu Mudanya Kapalı Pazar yerine akın etti. Ancak vatandaşlar yüksek fiyatları görünce hayal kırıklığı yaşadı. Üreticiler erikteki fiyat yüksekliğini, sezonun yeni açılması olarak değerlendirirken, fiyatların önümüzdeki haftalarda daha da düşeceğini kaydetti.

Tadı ve kokusuyla yaz aylarının vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan eriğin kilosu 12, çilek ise 7 liradan satılıyor. Fiyatların yüksek oluşundan dert yanan vatandaşlar, alım güçlerinin büyük oranda eridiğini ifade etti. Pazar esnafı ise üretim maliyetlerindeki artış nedeniyle fiyatların yaz boyunça bu şekilde devam edeceğini beklediklerini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.