Hava Durumu

Bursa'da eşek kalmadı, işler dibi gördü!

Bursa'nın dağ köyünde bir ustanın yaptığı semerler piyasada eşek olmadığı için elde kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2019 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2019 09:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da eşek kalmadı, işler dibi gördü!

Dağ ilçelerinden Büyükorhan'ın Sarnıç köyünde, Halil İbrahim Erim, 50 yıldır semer yapıyor. Traktörün ve araçların yoğun olmadığı yıllarda bol olan eşekler için yüklü semer siparişi alan Erim, artık eşek kalmaması yüzünden sipariş alamaz duruma geldi. 30-40 yıl evvel ayda onlarca sipariş alan usta, şimdi yaptığı semerler satılsın diye yıllardır müşteri bekliyor. Halil İbrahim Erim'e yılda bir iş ya geliyor ya gelmiyor.
Erim, atalarından öğrendiği gibi semeri baştan eğri ağaçları yontarak pürüzsüz hale getirip kalıbını ortaya çıkartıyor. Daha sonra semerin oturulacak yeri yumuşak olsun diye burayı kuruttuğu sazlarla dolduruyor. Üstünü de keçi derisiyle kapatan ustanın semerleri kullanıma hazır hale geliyor. Erim, 4 günde yaptığı semerlerin tanesini 300 liradan satışa sunuyor.

Bursa'da 3 semerci ustası kaldığını ifade eden Halil İbrahim Erim, "50 yıldır bu işi yapıyorum. Çınar ve gürgen ağaçlarından yaptığım iskeletin içini sazla dolduruyorum. Üstünü de keçi derisiyle kaplıyorum. Yaptığım semerler tamamen sağlıklı, içinde her hangi bir katkı maddesi yok. Eskiden çok sipariş geliyordu. Şimdi ne arayan var ne soran. Yaptığım semerler yıllardır duruyor. Arayan, soran yok. Bir semeri 3-4 günde yapıyor, tanesini 300 liradan satıyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.