Hava Durumu

Bursa'da eşek sütünden sabun

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde kansere yakalanan babasına şifa ararken eşek sütünün iyi geldiğini öğrenen Biçer, 10 yıl önce kurduğu çiftlikte hem süt üretiyor hem de bunlardan sabun yaptırıyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2017 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2017 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da eşek sütünden sabun

Eşek sütünden sabundan ayda 500 civarında satan Biçer, bunu aylık bine çıkarmayı hedefliyorBURSA (AA) - SERGEN SEZGİN - Bursa'nın Orhaneli ilçesinde kansere yakalanan babasına şifa ararken eşek sütünün faydalı olduğu öğrenen ve üretim amaçlı çiftlik kuran Mustafa Biçer, bu sütten yaptırdığı sabun ve kremleri ülkenin dört bir yanına satıyor.Orhaneli'nin kırsal Serçeler Mahallesi'nde çiftçilik yapan Biçer, babası Mustafa Biçer'in kanser hastalığına yakalanmasıyla şifa bulmak için araştırmalar yaptı.Araştırmaların sonucunda eşek sütünün kanser ve birçok hastalığa şifa olduğunu öğrenen Biçer, bu sütü bulmak için çeşitli yerleri aradı.Bu süre zarfında babası vefat eden Biçer, arayışından vazgeçmedi ve 2006'da iki eşek alarak kendi çiftliği için ilk adımını attı.

Bu eşeklerden elde ettiği sütleri 5-6 ay boyunca ihtiyacı olan hastalara dağıtan Biçer, zamanla hem eşek sayısını artırdı hem de geçen yıl bunların sütünden krem ve sabun yaptırarak Türkiye'nin dört bir yanına satmaya başladı.- "Edirne'den Kars'a her yere gönderiyoruz"Biçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu fikrin tamamen babasının kanser süreciyle beraber geliştiğini söyledi.Şu anda Orhaneli'de 15, İstanbul'da ise 70 eşekli çiftlik sahibi olduğunu belirten Biçer, şöyle konuştu:"İstanbul'daki çiftlik iki ortaklı. Şu anda bu çiftliklerden elde ettiğimiz eşek sütleri ile bu sütlerden yaptırdığımız sabun ve kremlere olan talebi karşılamakta güçlük çekiyoruz. Bu eşekler yavruladıkları zaman süt veriyorlar. Sabah akşam sağım yapıyoruz.Bu sütleri de internet üzerinden litresini 80 liradan satıyoruz. Bir kısmını da sağdığımız gibi bozulmasın diye özel kutulara koyuyoruz. Daha sonra bunları bir firmaya gönderiyoruz. Firmaya, tamamen doğal sabun ve krem yaptırıyoruz. Bu ürünleri de Edirne'den Kars'a ülkenin dört bir yanına gönderiyoruz. Yurt dışından da isteyenler oluyor ancak içerdeki talebe yetişemediğim için gönderemiyorum."- Kendisi 15, aracılar ise 110 liradan satıyorSabun ve kremleri geçen yıl yaptırmaya başladığını aktaran Biçer, aylık satışının 500'e ulaştığını kaydetti.Ülkede sabun göndermediği il kalmadığını, talebin bu rakamın üzerinde olduğunu dile getiren Biçer, aylık bin sabun satmayı hedeflediğini bildirdi.Sabun ve kremlerin cilde çok iyi geldiğinin bilindiğini vurgulayan Biçer, "Sürekli kullanıldığında kırışıklığı da giderdiği söyleniyor. Her derde deva. Sabunu 15 liradan kremi de 25 liradan satıyorum. Bunu benden alıp satanlar da var. Aracılar 110 liraya kadar ulaşan fiyatlardan satabiliyor benim sabunları." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.