Hava Durumu

Bursa'da eşini 10 yerinden bıçaklayıp öldüren sanığın cezası belli oldu

Bursa'da, kıskançlık ve şiddet nedeniyle evi terk eden aynı fabrikada birlikte çalıştığı eşi Deniz Güneş Adıyaman'ı (18), konuşmak için çağırdığı parkta 10 yerinden bıçaklayarak öldürmekten yargılanan Mehmet Adıyaman (19) hakkında, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi. Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Mehmet Adıyaman ifadesinde, "Tartıştıktıktan sonra beni terk eden Deniz eve dönme teklifimi kabul etmeyip, bana hakaret edince, sinirlenip elimi kana buladım. Pişmanım" dedi. Dava, karar verilmek üzere ertelendi.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2017 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2017 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da eşini 10 yerinden bıçaklayıp öldüren sanığın cezası belli oldu

İnegöl'de geçen 7 Mart'ta, Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde düzenlenecek Kadın İşçileri 22'nci Büyük Kurultayı'na katılmak üzere Bursa'dan Ankara'ya giden Türk Metal Sendikası 1 No'lu Şube üyesi kadın işçileri taşıyan 4 otobüsten biri olan Mehmet Tüzün'ün kullandığı 16 KT 064 plakalı otobüs, İnegöl'ün Osmaniye köyü Mezitler mevkiinde kontrolden çıkıp, devrildi. Kazada, otobüste bulunan kadınlardan Leyla Çiçek, Meyse Keskin, Özlem İnan, Fatma Hacıoğulları, Güleydan Sezer, Elvan Mutlu ve Leyla Yalçın yaşamlarını yitirirken, aralarında sürücü Tüzün'ün de bulunduğu 39 kişi yaralandı. Kaza sonrası önce İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve buradan Muradiye Devlet Hastanesi'ne sevk edilen sürücü Mehmet Tüzün'ün tedavisi geçen nisan ayında tamamlandı. Taburcu olunca jandarma tarafından gözaltına alınarak mahkemeye çıkarılan sürücü, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İLK DURUŞMADA TUTUKLANDI

Cumhuriyet savcılığınca hazırlanan iddianame ile 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek' suçundan İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşmasında savunma yapan otobüs sürücüsü Mehmet Tüzün, şunları söyledi:

"Sol şeritte geriden gelen TIR'ın arkasından sollamaya geçtim. Sollama anında torpidonun üzerinde bulunan poşetteki kahve kutusu devrildi. Ben onları topluyordum. Hostes koltuğuna oturan kadın da dökülen kahveleri toplamaya başladı. O sırada ön cama sert bir cisim geldi, ne olduğunu göremedim. Direksiyon hakimiyetini kaybettim. Kaza meydana geldi."

Duruşmada, kazadan sağ kurtulan 21 kişi ve eşleri, ifadelerinde sürücünün cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, ilk duruşma sonunda sürücüsü Mehmet Tüzün'ün, 'asli kusurda kuvvetli şüphe olması, kaçma ve gizlenme ihtimalinin olması, kaza da yaralı ve ölü sayısının fazla olması' nedeniyle tutuklanmasına karar verdi. Mahkemece tutuklanan Tüzün, kazanın ardından yürüme yetisini kazanamadığı için emniyet ekipleri eşliğinde tekerlekli sandalye ile cezaevine götürüldü.

KARAR VERİLDİ

Bugün son kez mahkemeye çıkan tutuklu sanık Mehmet Tüzün, karar duruşmasında yaptığı son savunmasında, "Çok üzgünüm. Böyle olmasını istemezdim. Kazada ben de ölebilirdim. Ölenlere rahmet, kalanlara sabırlar diliyorum, beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum" dedi. Mahkeme, Tüzün'e 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek' suçundan 10 yıl hapis cezası verdi.

TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti, sanık Mehmet Tüzün'ün sağlık sorunları ve itiraz süresini göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi. Cezanın Yargıtay tarafından onanması halinde, Tüzün'ün cezaevine gönderileceği öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.