Hava Durumu

Bursa'da evini türbeye çevirdi! Akın ediyorlar...

Bursa'daki bir evin içinde bulunan türbe, Ramazan aylarında ziyaretçi akınına uğruyor. Kimi evlenmek, kimi iyi bir iş, kimi ise bebek sahibi olmak için dua ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2017 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2017 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da evini türbeye çevirdi! Akın ediyorlar...

'Evliyalar ve sultanlar kenti' olarak da anılan Bursa'da bir evde bulunan türbe dikkat çekiyor. Uludağ'ın eteklerindeki Molla Fenari Mahallesi'nde bulunan Tezeren Dede Türbesi yıllardır vatandaşların ziyareti ile dolup taşıyor. İçinde ev de bulunan türbe, Ramazan aylarında ise iki katı misafir ağırlıyor. Fatih Sultan Mehmet zamanında lokman hekim olarak yaşadığına inanılan Tezeren Dede'nin türbesi, 1900'lü yılların başında bir aile tarafından yapılan evin içinde kalmış.

Soyadı kanunuyla birlikte 'Tezveren' soyadını alan ailenin üyeleri, ev boşaltılana kadar burada yaşamış. Günümüzde, Tezeren Dede Türbesi'nin bakımını da bu evde doğan ve çocukluğuyla gençliği bu evde geçen aile üyelerinden Hayrettin Tezveren üstlenmiş. Özellikle Ramazan ayında şehir dışından çok sayıda ziyaretçinin akınına uğrayan türbeye gelen vatandaşlar, Tezeren Dede'nin kabri başında evlenmek, iyi bir iş, bebek sahibi olmak için Allahü Teala'ya dua ediyor. Bazı kadınlar ise türbe içinde Kur'an-ı Kerim okuyor.

TÜRBEYE İLGİ BÜYÜK

Evin sahibi Hayrettin Tezveren, "Dedem lokman hekimmiş. Buhara'dan buraya geldiği söyleniyor. Bu zatlar yaşadıkları dönemlerde insanlara rehberlik etmişler. Bu zatların ruhlarına dua edilerek Allah'a gönderilir. Mübarek aylarda türbeye çok fazla ilgi oluyor. Buraya gelen yüzlerce insan dualar ederek huzurla ayrılıyor. Eskiden bizde bu evde yaşıyorduk. Sonra burayı güzelleştirmeye karar verdik. Bütün vatandaşlarımızın buraya gelip dua etmelerini istiyoruz. Öyle türbelere çaput bağlamakla, mum yakmakla dualar kabul olmaz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.