Hava Durumu

Bursa'da fabrikada büyük patlama! 5 ölü 16 yaralı

Bursa'nın Gürsu ilçesindeki bir boya fabrikasında patlama ve göçük meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre 5 işçi yaşamını yitirdi, 16 yaralı var

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2017 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2017 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da fabrikada büyük patlama! 5 ölü 16 yaralı

Bugün saat 11.30 sıralarında Gürsu ilçesindeki organize sanayi bölgesindeki boya fabrikasında buhar kazanında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından fabrikada göçük oluştu. Bölgeye çok sayıda itfaiye, AFAD ekibi,ambulanslar sevk edildi.

SAVAŞ ALANI GİBİ

Enkaz yığınına dönen fabrika alanında tam bir can pazarı yaşandı. Hemen harekete geçen ekipler,ilk etapta enkaz altından 2 yaralı çıkarıldı. Ekiplerin çalışmaları sürdükçe bilanço ağırlaştı..

►OLAY YERİNİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

5 ÖLÜ 16 YARALI

Bölgeye gelip, çalışmalar hakkında bilgi alan Bursa Valisi İzzetttin Küçük'ün açıklamasına göre patlamada 5 işçi yaşamını yitirdi. Olayda 16 işçinin de yaralandığı bildirildi. Patlamadan yaralı kurtarılan işçiler yanık ünitesi bulunması nedeniyle Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Bölgede AFAD, itfaiye, UMKE ve 112 ekipleri enkazda arama-kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Patlamanın şiddetiyle çevredeki fabrikalar ve otomobiller de büyük hasar gördü.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu,meydana gelen patlamaya ilişkin, "Şu ana kadar 5 ölü, 14 yaralı var. An be an takip ediyoruz, incelemelerimizi başlattık. Şu anda herhangi bir risk yok. Çok şiddetli bir patlama, çevreye çok zarar verdi" dedi.

MÜSTEŞAR YARDIMCISI BÖLGEDE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan ilgili ekiplerle birlikte olay yerine gelerek incelemelerde bulundu ve olay hakkında bilgi edindi.
Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan yaptığı tespitleri kamuoyu ile paylaştı. Yıldırımhan,' Yaşanan patlama korkunç bir manzara. Bizler iş ve işçi güvenliği konusunda yetkili birimlere özellikle 'buhar kazanı' konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Buhar Kazanlarının üstünün açık olması gerekiyor fakat bu işyerimiz bu kuralı dikkate almayarak kazanın bulunduğu yerin üzerine kat çıkmış. İş yerinin önlemsizliği yüzünden 5 işyeri zarar görmüş durumda. Olayla ilgili detaylı araştırmalarımızı sürdüreceğiz"diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.