Hava Durumu

Bursa'da festival coşkusu başladı

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından bu yıl 57'ncisi düzenlenen Uluslararası Bursa Festivali Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve MFÖ konseriyle başladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2018 23:53
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2018 23:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da festival coşkusu başladı

HABER: ÖZGE TEZCAN

Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından bu yıl 57.'si düzenlenen ve 'Türkiye'nin en uzun soluklu kültürel etkinliği' olma özelliği taşıyan 'Uluslararası Bursa Festivali', Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) ile usta sanatçılar Mazhar Fuat Özkan'ı aynı sahnede buluşturdu. Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen konsere, sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Usta sanatçıların eşsiz yorumu ve BBDSO'nun performansı, izleyiciler tarafından alkışlarla ödüllendirildi. Dağhan Doğu ve Turhan Yükseler'in şefliğinde gerçekleştirilen konserde, MFÖ parçalarının senfonik aranjesi sanatseverlerin beğenisini kazandı.

Festival, Bursa'nın değeri

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, festivalin açılış töreninde yaptığı konuşmada, 'Uluslararası Bursa Festivali'nin 1962 yılından bu yana gerçekleştirilen bir gelenek olduğunu söyledi. Kentin önemli bir değeri haline gelen etkinliğin Bursa'nın tanıtımına bir kez daha büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Başkan Aktaş, "Burası tüm özelliklerinin yanında bir kültür sanat şehridir. Şehrin en güzel geleneklerinden biri olan '57. Uluslararası Bursa Festivali, muhteşem bir konserle başlıyor. 20 Temmuz'a kadar da alanında usta sanatçılar bizim için buraya geliyor" dedi.

Başkan Aktaş, Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nun dünyaca ünlü sanatçıların keyifli konserlerine sahne olacağını söylerken, festival kapsamında yapılacak '32. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nda da 27 ülkeden yüzlerce dansçının kültürlerini yine Bursa'da sergileyeceğini ifade etti.

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik ise 57 yıldır süren festivalin her yıl artan bir ilgiyle karşılandığını belirtti. Dünyaca ünlü sanatçıları etinlik boyunca Bursalılarla buluşturacaklarını vurgulayan Yılbirlik, organizasyonun bu kadar uzun soluklu olmasının nedenini 'Gösterilen ilgi' olarak açıkladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.