Hava Durumu

Bursa'da festival coşkusu başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu yıl 58.'si gerçekleştirilecek olan 'Uluslararası Bursa Festivali'nin tanıtım toplantısında, 12 Haziran ile 12 Temmuz tarihleri arasında dünyaca ünlü sanatçıların Bursa'da ağırlanacağını ve kentin özel bir programa adını yazdıracağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2019 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2019 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da festival coşkusu başlıyor

Türkiye'nin en uzun soluklu kültürel etkinliği olma özelliği taşıyan ve Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından bu yıl 58.'si düzenlenecek olan 'Uluslararası Bursa Festivali'nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın açıkladığı festival programının ardından iftar yapıldı.

''KÜLTÜR VE SANAT ŞEHRİ BURSA''

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, '58. Uluslararası Bursa Festivali'nin önemine değindiği konuşmasında, "Şehirler; kültürün ve sanatın sahiplenildiği, yaşatıldığı ve geliştirildiği oranda büyür ve gelişirler. Bursa'mız tüm özelliklerinin yanında bir kültür ve sanat şehridir. Yerel değerlerini evrensel değere dönüştürmeyi başaran bir şehir olan Bursa'mızın geleneksel kültür sanat coşkusunu yaşatan değerlerimizden biri de 'Uluslararası Bursa Festivali'dir" dedi.

Başkan Aktaş, 1962 yılından bu yana gerçekleştirilen, Bursa'nın sosyal ve kültürel hayatına farklı bir boyut kazandıran festivalde bugüne kadar yerli ve yabancı yüzlerce sanatçının kentin kültürel yaşamında unutulmaz izler bıraktığını kaydetti.

Dünyanın ve Türkiye'nin en güzide sanatçılarının her sene olduğu gibi bu yıl da festivalde sevenleriyle buluşacağını anlatan Başkan Aktaş, "58. Uluslararası Bursa Festivali'nde bu yıl da birbirinden değerli yerli ve yabancı sanatçılar sahneye çıkacak. 12 Haziran'da başlayacak olan festivalimiz, 4 Temmuz'da sona erecek, 7 - 12 Temmuz tarihleri arasında ise '33. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması' yapılacak" diye konuştu.

DÜNYACA ÜNLÜ İSİMLER SAHNE ALACAK

Başkan Aktaş, festivalin programını açıkladığı konuşmasında, "Festivalimiz, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) ve Demir Demirkan'ın açılış konseriyle başlayacak. Dünyaca ünlü sanatçılar Cecilia Krull, Cesaria Evora Tribute ve Los Vivancos festivalimizin yabancı sanatçıları. Kubat, Muazzez Abacı ve Gökhan Tepe, Fatma Turgut ve Emre Aydın, Zerrin Özer ve Gökhan Türkmen ile İskender Paydaş ve Hande Yener de festivalimizin yerli sanatçıları olarak Bursa'da konserler verecek" şeklinde konuştu.

Gösteri sanatları kapsamında da 'Üç Silahşörler-İstanbul Devlet Opera ve Balesi' ile 'Bir Teyyareci Vecihi Hürkuş' programlarının festivalde yer alacağını anlatan Başkan Aktaş, festival konserlerinin Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu ve Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) gerçekleştirileceğini belirtti. Aktaş, fiyatları 25 - 45 TL arasında değişen biletlerin Zafer Plaza, Korupark Avm - BKSTV standı ve etkinlik günlerinde de Merinos AKKM ve Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu gişeleri ile www.biletinial.com üzerinden online olarak alınabileceğini kaydetti.

29 ÜLKEDEN GELENEKSEL KÜLTÜR

Başkan Alinur Aktaş, halk dansları yarışması hakkında da bilgiler vererek, "Bu yıl 33.'sü gerçekleştirilecek olan 'Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması', 7 - 12 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Arjantin'den Meksika'ya, Moğolistan'dan Bosna'ya, Özbekistan'dan Polonya'ya ve Senegal'den Kore'ye kadar 29 ülkenin kültürel birikimi, Bursa'da harmanlanacak. Bu yıl da sanatseverler için dolu dolu bir festival hazırlamaya çalıştık" açıklamasında bulundu. Başkan Aktaş, tüm sanatseverleri etkinliklere katılarak Bursa'nın değerine değer katmaya davet etti. BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik ise 'Uluslararası Bursa Festivali'nin bu yıl 58. kez gerçekleştirilmesinin gururunu yaşadıklarını söyledi. Uluslararası Bursa Festivali'ni bir kez daha şehre kazandırmaya hazır olduklarını vurgulayan Yılbirlik, her yıl gelişerek devam eden organizasyonun çok önemli bir gelenek ve yazın habercisi bir etkinlik olduğunu dile getirdi. Yılbirlik, "Yaratıcılığın ifadesi olan sanat sayesinde toplumumuzun kültür seviyesinin yükseleceğini ve nitelikli bireylerin 'değişik kültürleri tanıyan, farklı görüş açılarına sahip, dünya görüşü yüksek' kişilerden oluşacağına inanıyoruz. 58 yıldır bu festivalin gerçekleşmesini sağlayan ve bu yıl çalışmalarımıza büyük destek veren sayın başkanımıza çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.