Hava Durumu

Bursa'da festival gibi açılış

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Roman Kültürünü Yaşatma Derneği lokali, oyun havaları ve çifte telli oynanarak açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2015 20:40
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2015 20:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da festival gibi açılış
Romanlar Derneği lokali Sinanbey Mahallesi Yenişehir Caddesi'nde törenle hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da kutlama mesajı gönderdiği açılışta protokol üyeleri Roman saz ekibinin çaldığı şarkılarla karşılıklı çiftetelli oynadı. Açılış törenine Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Baş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, siyasi parti temsilcileri, bazı oda ve dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

\"\"
 
İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Lekesizyiğit, “Bizim bu derneği kurmaktaki amacımız yıllardır maddi manevi ihmale uğramış roman toplumunu ülkemizin birer bireyleri olarak tekrar topluma kazandırmak, toplumumuzun diğer bireyleri ile kaynaşmalarını sağlamak kısaca ülkemizin diğer vatandaşları gibi saygın ve öz güven sahibi bireyler olduklarının hatırlanmasını sağlamaktır. Aynı zamanda toplumumuzun en büyük düşmanı olan cehalet hastalığı ile savaşmak adına gelecek neslimizin, tahsil derecesini yükseltmek, meslek sahibi yapmak yaşam standartlarını yükseltmek, topluma faydalı birer birey olarak yetişmelerini sağlamaktır. Dernek olarak önceliğimiz işsiz gençlerimizi halk eğitim merkezi aracılığıyla, meslek sahibi yapıp ve iş kur aracılığıyla, iş sahibi yapmaktır. Buna istinaden roman halkının müziğe yatkın olmasından dolayı İnegöl halkı ile kaynaştığımız halde bu müzik kültürünü yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

\"\"
 
Göreve geldiğinde bu yana hizmette sınır tanımadıklarını belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Halkımıza hizmetin en iyisini sunmanın hesabını yapıyor ve bu hedef için mücadele veriyoruz. Yaptığımız çalışmalarla halkımızın faydalanacağı yeni, farklı ve yararlı projeler üretmeye devam ediyoruz. Bugün de şehrimize yeni bir renk katacak olan Roman Kültürünü Yaşatma derneğinin açılışı için burada toplandık. İnegöl’ümüzün renkli bir çiçek bahçesi olduğunu her ortamda her fırsatta söylüyoruz. İnegöl Belediyesi olarak şehrimizdeki birçok derneğimize, mekân, malzeme ve arsa tahsisi gibi konularda daima destek olmaya çalışıyor ve elimizden geldiği kadar yardımlarda bulunuyoruz. Birçok konuşmamda ifade ettim şimdi burada yine ifade ediyorum. İnegöllülük demek sadece İnegöl’de doğmak demek değildir” diye konuştu.

\"\"
   
Kaymakam Ali Akça, Romanların çiçeği, doğayı, müziği seven insanlar olduğunu belirterek, “Çok güzel bir Roman ezgisi vardır, ‘İlle de Roman olsun, ister çamurdan olsun. O da Allah kuludur, her kim olursa olsun’. Farklı kültürlerle bir arada yaşıyoruz. Topraktan geldik, toprağa döneceğiz. Topraktanız, o şarkıda dediği gibi çamurdanız, hepimiz Allah’ın kuluyuz” şeklinde konuştu.
 
Yapılan duanın ardından kurdele kesimiyle İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği lokali hizmet açıldı. Roman saz ekibinin çaldığı şarkılarla protokol üyelerinin çiftetelli oynamasıyla program son buldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.