Hava Durumu

Bursa'da festival zamanı

Bursa'da Nilüfer Belediyesi'nin, bu yıl üçüncüsünü düzenlediği müzik festivali başladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2017 19:16
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2017 19:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da festival zamanı

Nilüfer Müzik Festivali bu yıl da on binlerce müzik tutkununu Balat Atatürk Ormanı'nda usta müzisyenlerle buluşturmaya başladı. 4 gün sürecek festival Türkiye'de bir kamu kurumunun düzenlediği tek müzik festivali olma özelliği taşıyor. Festivalde bu yıl, 12 ülkeden 60'ın üzerinde müzisyen sahne alacak. Hem katılımcı sayısını hem de sahne alacak müzisyen sayısını artırarak devam eden festivalin üçüncü yılında, 15 bin kişi de kamp yapacak.



Çadırların kurulduğu ve Deer From Space ve Can Gox konserleriyle başlayan festivale bu yıl 120 bin kişinin katılması bekleniyor. Üç ayrı sahnede 4 gün boyunca Adamlar, Gaye Su Akyol, Gevende, İnsanlar, Büyük Ev Ablukada: Fırtınayt, Jakuzi, The Away Days, In Hoodies, Hedonutopia, Hey Douglas ve Flört'ün de aralarında bulunduğu isimlerin yanı sıra saksafonuyla birbirinden farklı projelere imza atan müzisyen İlhan Erşahin de festivalde sahne alacak.



Festivalin uluslararası isimleri arasında Roosevelt, La Caravane Passe, Chico Trujillo ve 47Soul yer alıyor. Nilüfer Müzik Festivali'nin ilk yıl sahnesinde ağırladığı, festivale katılanlardan da tam not alan hip-hop, reggae, dub, rock, ska ve balkan ezgilerini birleştiren, gürültücü ve eğlenceli Bosna Hersekli grup Dubioza Kolektiv, bu yıl Makedonya'nın ünlü trompetçisi Dzambo Agusev ile birlikte yeniden hayranları ile buluşacak.



Nilüfer Müzik Festivali alanında, müziğin yanı sıra gün içinde çeşitli atölyeler, etkinlikler ve yarışmalar düzenlenecek. Bu yıl 'Sorumlu Üretim, Sorumlu Tüketim' mesajıyla gerçekleşecek olan festivali özgün kılan bir diğer özellik de festival alanında fast food yiyeceklerin olmaması.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.