Hava Durumu

Bursa'da fetih coşkusu

Bursa'da fetih şenliklerine katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Biz tarihinden korkan ve nefret eden zavallı insanlardan değiliz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2013 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2013 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da fetih coşkusu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Osman Gazi'yi anma ve Bursa'nın fethi şenliklerine katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından Fetih Kapı'daki törenler saygı duruşu, İstiklal Marşı ve fetih selasının okunmasıyla başladı. Halk oyunları gösterilerinin ardından şiirler okundu. Vatandaşlar bu coşkuya ortak olmak için Pınarbaşı Parkı'na akın etti.
Törene katılan kılıç kalkan ekibinden bir öğrenci baygınlık geçirdi. Gence ilk müdahale olay yerindeki 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından yapıldı.
Başbakan Yardımcısı Arınç, törenlere ilk defa katıldığını ve bundan çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Tarih şuuru hepimiz için önemli. Özellikle gençleri tarih bilinciyle yetiştirmemiz lazım. Gençler, geçmişte ne büyük hizmetler yaptığını, Osmanlı Devleti'nin 3 kıtada, 20 milyon metrekarede, milyonlarca insanı nasıl barış ve huzur içinde yönettiğini bilmeli ve hatırlamalıdır. Biz, tarihinden korkan ve nefret eden zavallı insanlardan değiliz. Tarihimize, inancımıza bağlıyız" dedi.
Bursa'nın her sokağında, her mahallesinde bir tarih, kültür varlığının olduğunu kaydeden Arınç, "Bursa kadar bu eserlerin, tarihin her anına şahitlik etmiş başka bir şehir bulamazsınız. Bursa'nın kıymetini bilmeli, eserlerini yeniden ortaya çıkarmalıyız. Turizm geliştirilmeli, konaklama mükemmel olmalı. Gençler, atalarını örnek alan güzel evlatlarımızdır" diye konuştu.
"Tarihimizle şeref duyalım" diyen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Tarihimizle iftihar edelim, buradan alacağımız derslerle o güzel Cumhuriyet'imizi, çok daha ileriye çok daha güçlü ve inşallah çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkacak şekilde geliştirelim. Kahramanlarımızla iftihar ediyoruz. Daha nice yüzyıllarla geçsin. Bursa, tarihimiz, Cumhuriyet'imiz bizim iftiharımız olsun."
Törende Bursa'nın fethi için yazdığı şiiri bir öğrenci tarafından okunan Bursa Valisi Şahabettin Harput, acizane yazdığı şiiri gururla dinlediğini ifade ederek, "Bursa Osmanlı'yı kuran ilklerin şehri. Bursa, yeşille beyazın, madde ile mananın, geçmişle geleceğin kucaklaşıp bütünleştiği bir şehir. Bu güzel ve mübarek şehrin fethinin 687. yıl dönümünü kutluyoruz. Bursa, tarihimizin köşe taşlarından biridir. Bizi bugünlere getiren şanlı ecdadımızı saygı ve hürmetle anıyoruz. Tüm birimlerle geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.