Hava Durumu

Bursa'da FETÖ'cü işadamlarına tutuklama talebi

Bursa'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Bursa eski Valisi Şahabettin Harput'un da aralarında bulunduğu 26'sı tutuklu 60 sanığın yargılanmasına devam edildi. Cuma gününe kadar devam edecek olan duruşmalarda Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş'un, soruşturma kapsamında itirafçı olarak serbest bırakılan 4 işadamının tutuklanma talebinin de karara bağlanacağı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2018 20:10
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2018 20:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da FETÖ'cü işadamlarına tutuklama talebi

Bursa'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Bursa eski Valisi Şahabettin Harput'un da aralarında bulunduğu 26'sı tutuklu 60 sanığın yargılanmasına devam edildi. Cuma gününe kadar devam edecek olan duruşmalarda Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş'un, soruşturma kapsamında itirafçı olarak serbest bırakılan 4 işadamı F.K, H.G, Ş.U, E.A hakkında tutuklanma talebinin de karara bağlanacağı belirtildi.

Bursa 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'silahlı terör örgütüne üye olmak ve örgüte finansal destek sağlamak' suçlamasıyla haklarında 10 ile 20 yıl arasında değişen hapis cezaları istenen ve daha önce savunmaları alınmayan tutuksuz sanıklar, duruşmanın ilk gününde mahkeme heyeti tarafından dinlendi. FETÖ Çatı İddianamesi'nin görüldüğü duruşmada, Kocaeli Kandıra T Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Şahabettin Harput Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Diğer tutuklu ve tutuksuz sanıklar ve avukatları ise salonda hazır bulundu.

BAŞSAVCI İTİRAFÇI 4 İŞ ADAMININ TUTUKLANMASINI İSTEDİ

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, FETÖ Çatı İddianamesi'nin görüldüğü Bursa 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne bir yazı göndererek, soruşturma kapsamında gözaltına alınan ancak daha sonra 'itirafçı' olarak serbest bırakılan 4 işadam hakkında tutuklama kararı verilmesini talep etti. Mahkeme heyetinin 4 günde tamamlanacak olan duruşmada Başsavcı Kuş'un talebini karara bağlayacağı öğrenildi. Duruşma, tutuksuz sanıkların dinlenmesiyle Cuma gününe kadar devam edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.