Hava Durumu

Bursa'da FETÖ'den devrolan hastaneler 700 bin kişiye baktı

Bursa'da 15 Temmuz darbe girişimin ardından Kanun Hükmünde Kararname ile Bursa Kamu Hastaneleri Birliği'ne devredilen iki hastane bir yılda yaklaşık 700 bin kişiye hizmet verdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2017 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2017 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da FETÖ'den devrolan hastaneler 700 bin kişiye baktı

Bursa Devlet Hastanesi Osmangazi Ek Binası ve Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Nilüfer Ek Binası olarak hizmet veren iki hastane kamu hastanelerinin yükünü hafifletirken, başarılı ameliyatlarla da adını duyurmaya devam ediyor. Devredilmesinin üzerinden bir yıl geçen Bursa Devlet Hastanesi Osmangazi Ek Binasında acil servis hizmetleri de dâhil 369 bin 453 poliklinik muayenesi olurken, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Nilüfer Ek Binasında 291 bin 600 poliklinik muayenesi gerçekleşti.

Toplam 26 farklı poliklinikle hizmet verilen her iki hastanede yaklaşık 4 bin 500 ameliyat ve 7 bin 500 hastanın yatarak tedavisinin gerçekleştirildiğini belirten Bursa Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof.Dr.Rüstem Aşkın, "Yaklaşık 100 milyon liralık bir hizmet üretimi gerçekleştirdik. Yani bu hastaneler bize devredilmeseydi, bu kadar nakit akışı terör örgütü üzerine aktarılacaktı ki bunu Türkiye'ye genelinde düşünürsek sağlık sektörü üzerinden ne kadar ciddi bir kaynak sağladıklarını hesap edebiliriz. Bu yönüyle de mutluyuz. O kaynak akışını, yine milletin parasını millete döndürme vazifesini icra ettiğimiz için de mutluyuz. İnşallah bu hizmetimiz bu ve diğer hastanelerimizde artarak devam edecektir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.