Hava Durumu

Bursa'da FETÖ'nün kirli oyunlarından biri daha ortaya çıktı

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 8 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, tutuklu bulunan eski milli eğitim müdürü Atilla Gülsar'ın, müdürlüğün 6 bin metrekarelik arsasını örgüte ait vakfa aktarılmasına yardımcı olduğu belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2017 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2017 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da FETÖ'nün kirli oyunlarından biri daha ortaya çıktı

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca, tutuklu sanıklar eski emniyet müdürü Kahya, Atilla Gülsar, eski vergi dairesi başkanı Saydam, Faruk Ö. ve Yusuf Ziya L. ile tutuksuz sanıklar K.B, A.M.A. ve Y.Y. hakkında hazırlanan ve Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Milli Eğitim Müdürlüğüne ait arsanın örgüte nasıl aktarıldığına dair detaylara yer verildi.

İddianamede, Gülsar'ın müdürlük yaptığı dönemde, silahlı terör örgütü FETÖ/PDY mensuplarının Milli Eğitim Müdürlüğündeki tüm işlerini takip ettiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Atilla Gülsar'ın, milli eğitim müdürü olduğu dönemde yasa dışı FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile irtibat ve iltisaklı olduğundan, bahisle kapatılan Özel Orhangazi Üniversitesinin yapımı aşamasında hukuka aykırı olarak Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilmiş 6 bin metrekareden oluşan arsanın, 'Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ihtiyacımız yoktur' yazısı vererek, Özel Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfına tahsis edilmesine yardımcı olduğu belirlenmiştir. Örgüt mensuplarınca düzenlenen Türkçe Olimpiyat yarışmalarına çok önemli katkılar sağladığı, örgüt mensuplarınca tertiplenen pek çok organizasyonlara eski vali Şahabettin Harput (tutuklu) ile iştirak ettiği, yasa dışı FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile irtibat ve iltisaklı bulunan okullarda düzenlenen programlara katıldığı tespit edilmiştir."

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında başka bir davada tutuksuz yargılanan F.K. iddianameye giren ifadesinde şunları kaydetti:

"İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ı da tanırım. Gülsar, örgüt yapılanması içinde vali Şahabettin Harput'un altında görev yapan, örgütün askeri gibi birisiydi. Örgütün en iddialı olduğu alan dershaneler ve okullardır ve ayrıca yurtlardır. Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, örgüte ait okul, yurt ve dershanelerde doğru dürüst denetim yaptırtmamıştır. Buralarda görev yapan öğretmenlerin öğretmen olup olmadıkları, diplomalarının bulunup bulunmadığı hususları denetlememiştir. Örgüte ait okulların açılması sırasında gerek bürokratik olarak gerekse zamanlama olarak hızlı bir şekilde işlemleri yaptırdığını biliyorum."

Gülsar ise iddianameye giren ifadesinde, Orhangazi Üniversitesinin yapımı aşamasında bu üniversitenin kurulduğu arsanın yakınında Milli Eğitim Müdürlüğünün 6 bin metrekare kadar tahsisli arsası bulunduğunu belirtti.

Tutuklu sanık Gülsar, "Cemaat mensupları benden bu arsa ile ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ihtiyacım yoktur dememi istediler. Ben kabul etmedim. Eski vali Şahabettin Harput, benden 'evet' demem için çok ısrarcı oldu. Hatta makamında beni azarlayarak dışarıya çıkmamı söyledi. Belirtilen arsa ile ilgili olarak beni Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı başkanı aradı. Sürekli bana gelerek belirtilen arsa ile ilgili 'evet' dememi istiyordu." şeklinde ifade verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.