Hava Durumu

Bursa'da flaş KPSS operasyonu!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen KPSS soruşturması kapsamında 24 ilde 51 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bursa'dan da haklarında arama kararı bulunan 4 öğretmenden biri gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 08:57
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 08:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da flaş KPSS operasyonu!
Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın 2010'daki KPSS sorularının usulsüz sızdırılması ve kopya iddialarına ilişkin soruşturması kapsamında 24 ilde 8'ikadın 51 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. 

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerden 30'unu gözaltına aldı. Şüphelilerden 21'inin ise firari olduğu, bu kişilerin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, daha önce KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 230 kişi hakkında "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kurucusu, yöneticisi olmak, resmi belgede sahtecilik ve kamu zararına dolandırıcılık" suçlarından dava açmıştı.

BURSA'DA 4 ÖĞRETMENE YAKALAMA KARARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen KPSS soruşturması kapsamında Bursa'da haklarında yakalama kararı çıkarılan dört öğretmenden biri gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, 2010 yılındaki KPSS sorularının usulsüz sızdırılması ve kopya iddialarına ilişkin soruşturma çerçevesinde Bursa'da dört kişi hakkında yakalama kararı verildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, zanlılar arasında yer alan ve özel bir okulda öğretmenlik yapan A.D'yi merkez Nilüfer ilçesindeki evinde gözaltına aldı. Bursa Emniyet Müdürlüğüne getirilen A.D, Ankara'ya gönderilecek.

DİĞER 3 ÖĞRETMEN ARANIYOR

Diğer üç öğretmenin yakalanması için çalışmalar sürüyor.Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının KPSS soruşturması çerçevesinde 24 ilde 51 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.