Hava Durumu

Bursa'da gazinin dövüldüğü kafe mikrop yuvası çıktı!

Gemlik'te Gazi Ömür Karaman'ın oturduğu kafede ayağını uzattığı gerekçesiyle acımasızca darp edilmesinin ardından kafede denetim yapıldı. Denetimlerde kafenin hijyensiz olduğu ve sigortasız personel çalıştırdığı ortaya çıktı. Kafenin sözleşmesi, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı turizm şirketi BURFAŞ tarafından askıya alınarak kapatıldı. Ayrıca Kıyı Kanunu'na muhalefet ettiği de tespit edilen kafenin plajdaki şezlong ve şemsiyeleri çevik kuvvet ekipleri eşliğinde zabıta ekiplerince toplandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2019 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2019 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da gazinin dövüldüğü kafe mikrop yuvası çıktı!

19 yıl önce vatani görevini yaptığı Kuzey Irak'ta teröristlerce yapılan bombalı saldırıda vücuduna çok sayıda şarapnel parçasının isabet etmesi sonucu yaralanan Gazi Ömür Karaman, yeğenlerini görmek için Ankara'dan Bursa'ya geldi. Bayramı Bursa'da geçiren Gazi Karaman, 13 Ağustos'ta yüzmek için Gemlik ilçesine bağlı Kumsaz sahiline gitti. Burada bir süre yüzdükten sonra yorulan Gazi, yakınlardaki bir kafeye giderek dinlenmek istedi. Kafede ayağını sandalyeye uzatan Karaman, işletme sahibi ve çalışanlar tarafından acımasızca darp edildi.

Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Gazi Karaman hastaneye giderken, kendisini darp eden şahıslar ise gözaltına alındı. Şahıslar olayın ardından savcılık talimatıyla emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Konunun medyaya yansımasının ardından Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili yeniden soruşturma başlatarak Gazi Karaman'ı darp ettikleri tespit edilen Ü.T., Ö.Ş. ve S.Ş. isimli 3 şüpheli gözaltına alınıp, tutuklandı.

Olayın ardından Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı da harekete geçti. Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ilçe belediye başkanlığı zabıta amirliği ekipleri, Sosyal Güvenlik Kurumu ekipleri ile Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri söz konusu kafede polis gözetiminde denetim yaptı. Denetim sırasında çevik kuvvet ekipleri ve çok sayıda kısım ekibi bölgede güvenlik önlemi aldı.

Denetimler sırasında işletmenin hijyen kurallarına uymadığı ve sigortasız personel çalıştırdığı ortaya çıktı. İşletme ile ilgili gerekli raporlar tutulurken, Bursa polisinin nöbeti ise devam ediyor.

CEZA KESİLDİ VE KAPATILDI

Gazi Karaman'ın darbedildiği iddia edilen kafe, Sosyal Güvenlik Kurumu, İlçe Tarım Müdürlüğü, Çevre Sağlık Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından denetlendi. Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri, yaptıkları incelemeler sonucunda kafede çalışan bazı personellerin sigortasız çalıştığını belirleyerek işlem yaptı. İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları incelemeler neticesinde, kafenin işletme kayıt belgesi olmadığı gerekçesiyle tutanak tutarak bir hafta içinde ruhsat başvurusu yapılmadığı takdirde cezai işlem uygulanacağı yönünde tutanak tuttu. Çevre Sağlık Müdürlüğü ekipleri, 'kapalı alanda sigara yasağı' kanuna muhalefet ettiği tespit edilen kafeye 4 bin 500 lira ceza kesti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri ise Kıyı Kenar Kanunu'na muhalefet eden kafenin plaj bölümünde bulunan şezlong ve şemsiyeleri Çevik Kuvvet ekiplerinin aldığı geniş güvenlik önlemleri eşliğinde toplayarak belediyeye ait depoya götürdü. Kafenin sözleşmesi ise Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı turizm şirketi BURFAŞ tarafından askıya alındı. Kafe, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nden çıkacak olan karara kadar kapatıldı.

BURSA VALİSİ GAZİYE SAHİP ÇIKTI

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Gazi Ömür Karaman'ı misafir olduğu evde ziyaret etti. Ziyarette Gürsu Kaymakamı Mustafa Koç, İl Emniyet Müdür Vekili Cahit Şahin, İl Jandarma Komutanı Hakan Saraç, Gürsu Belediye Başkan Vekili Ali Kuzgun ve Gürsu İlçe Jandarma Komutanı Fatih Erdoğan da Canbolat'a eşlik etti. Canbolat, failler hakkında gerekli hukuki işlemlerin yapıldığını söyleyerek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.