Hava Durumu

Bursa'da geliştirilen bu otobüs kaşiflerini arıyor!

Bursa'da Osmangazi Belediyesi ve işadamı Fahrettin Gülener tarafından geliştirilip teknoloji laboratuvarı haline getirilen gezici sınıf otobüsü, okul okul gezip geleceğin kaşiflerini arayacak. Robotik kodlama ve ahşap tasarım programlama derslerinin verildiği otobüs sınıfta öğrenciler 21. yüzyıla hazırlanacak

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2018 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2018 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da geliştirilen bu otobüs kaşiflerini arıyor!

Türkiye'nin geleceğini emanet edeceği çocukları en iyi şekilde yetiştirmek için kolları sıvayan Osmangazi Belediyesi, ilkokul öğrencilerini kapsayan "Ben Maker" gezici sınıf otobüsüyle çığır açacak bir projeye imza attı. İşadamı Fahrettin Gülener ile birlikte geliştirilen gezici sınıf otobüsü ile Bursa ve çevre ilçelerindeki köy okullarına kadar gidilip, üstün yetenekli öğrenciler tek tek tespit edilecek. Seçilen öğrencilere gezici otobüs sınıfta robotik kodlama ve ahşap tasarım programlama dersleri verilecek.

Eğitim camiasında ses getirecek sınıf otobüs ilk derse bugün başladı. Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki Başöğretmen İlkokulu'nun bahçesine park eden otobüs sınıfta, birinci sınıf öğrencileri içerisinden seçilen en başarılı öğrencilere robotik programlama dersi verilmeye başlandı.

Açılış öncesi konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "İçimizde çok maharetli kişiler var. Çok meraklı kişiler var. İşte bizler "Ben Maker" ben yaparım otobüsüyle onları aramaya çıktık. Sınıfı sabit yapmadık, sınıfı hareketli yaptık. Okulları gezeceğiz. Okullarda siz değerli öğrenciler bu otobüse bindiğinizde atölyelerde bir şeyler yapmayı öğreneceksiniz" dedi.

Daha sonra söz alan işadamı Fahrettin Gülener ise geleceğin bilim adamlarına öğütler verdi.

Ardından Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve beraberindeki protokol, atölyelerin bulunduğu otobüsü gezerek öğretmen ve öğrencilerden bilgi aldı. Öğrencilere robotik kodlama eğitimi veren Bilim Teknoloji Öğretmeni Cansu Bayar, "Üretim temelli karavan kültürü ile otobüste atölyeler gerçekleştiriyoruz. 2 adet eğitim planladık. Robotik kodlama ve ahşap tasarım programlama dersleri veriyoruz. Öğrencilerimi 21'inci yüzyıla daha hazır bir şekilde yetiştirmeyi hedefliyoruz. 21'inci yüzyıl becerilerinden olan kazanımları öğrencilerimize sağlamayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Otobüsün sürücüsü ve aynı zamanda yardımcı eğitmen olan Mustafa Niksarlıoğlu da ilk defa böyle bir iş yaptığını belirterek, yeni ve bilinçli bir nesil yetiştirmek için yollarda dolaştıklarını söyledi.
Minik öğrenciler ise hayallerinin ileride iyi birer mühendis ve bilim adamı olmak olduğunu belirterek, robotik programlamanın beyinlerini tazelediğini, zekalarını güçlendirip daha farklı düşünmelerini sağladığını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.