Hava Durumu

Bursa'da genç kadına büyük şok

Bursa’da Emine Erdoğan isimli kadın, kendisini arayan sahte polislere 5 bin lirasını kaptırdı.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2016 09:18
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2016 09:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da genç kadına büyük şok
Olay, merkez Osmangazi ilçesi Atatürk Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, telefon dolandırıcıları, Emine Erdoğan’ı aradı. Ankara’da yaşanan patlamada kimlik bilgilerine ulaşıldığını ve terör saldırısından 5 bin lira gelir elde ettiğini söyleyen dolandırıcılar, Erdoğan'dan verdikleri banka hesabına para yatırmasını isteyip, yatırdığı paranın terörden elde edilen paralarla karşılaştırılacağını söyledi.

Sözde polislere inanan Emine Erdoğan, PTT şubesine gidip, evindeki nakit paraları ve banka hesabından çektiği toplam 5 bin lirayı dolandırıcıların verdiği hesaba yatırdı. Erdoğan, daha sonra durumu eşi Halil Erdoğan’a bildirdi. Hemen postaneye giden Halil Erdoğan, eşine dolandırıldığını söylediğinde iş işten geçmişti. Erdoğan, parayı yatırdıktan sonra eşinin dolandırıldığını söylemesiyle gözyaşlarına hakim olamadı. Halil Erdoğan’ın, gözyaşlarına hakim olamayan eşi Emine Erdoğan’ı teselli etmesi de kameralara yansıdı. Halil Erdoğan, gazetecilere, “Canımız sağ olsun, yapacak bir şey yok” dedi.

Görevlilerin ihbarı üzerine Bursa Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne bağlı ekipler PTT şubesine gelerek, Erdoğan çiftinin ifadesini aldı. Ekipler, sözde polisin verdiği banka hesabını ve irtibat telefonlarını takibe aldı. Polis, şüphelilerin çevre illerde olma ihtimaline karşı farklı illerin polisleriyle temasa geçti.

Olayla ilgili geniş çaplı araştırma sürüyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.