Hava Durumu

Bursa'da 'Görevimiz Mars' bilim tutkunlarını bekliyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde (BTM) sergilenen ve dünya çapında büyük ilgi gören 'Görevimiz Mars' sergisinin bilim tutkunlarına yepyeni ufuklar açacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2018 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2018 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 'Görevimiz Mars' bilim tutkunlarını bekliyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından, geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek ve çocukların vizyonlarını geliştirmek adına, kente kazandırılan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), dünyaca ünlü sergilere ev sahipliği yapıyor. Amerika, Kanada, Meksika ve Finlandiya'da büyük ilgi gören ve milyonlarca bilimsever tarafından ziyaret edilen 'Görevimiz Mars' sergisi, Bursa'da BTM'de sergileniyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 500 metrekare kapalı alan üzerine kurgulanan, Mars ve uzay deneyimine ilişkin 28 farklı alanda tasarlanan 'Görevimiz Mars' sergisini ilgiyle gezdi.

Bursa Kültür A.Ş. Genel Müdürü ve BTM Genel Koordinatörü Fehim Ferik ile 'Görevimiz Mars' sergisini gezen Başkan Aktaş, Mars deneyimini bilim tutkunu öğrencilerle birlikte yaşadı. Sergiyi ziyaret eden Nizam Karasu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle keyifle sohbet eden Başkan Aktaş, BTM'nin güzel çalışmalara imza attığını, Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliği ile Bursa'ya getirilen serginin ise insanoğlunun 100 yılık Mars tecrübesini gözler önüne serdiğini söyledi.

Mars'ın, uzayın ve gezegenlerin çocuklara çok gizemli geldiğini anlatan Başkan Aktaş, "Dünyada bazı şeyleri hayal edebilirsiniz ancak sadece kitaplardan okunan uzayı ve Mars'ı canlandırmak zordur. Bu özel sergi, Mars'a dair birçok soruya yanıt veriyor. BTM, çocuklarımızın vizyonunu geliştirmek için çok önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Çocuklarımız geleceğimizdir. Büyükşehir Belediyesi olarak, geleceğimizi önemsiyoruz. Öğrencilerimizin ufuklarını açacak uygulamaları burada deneyimlemelerini istiyoruz" diye konuştu.

Aktaş, öğrencilerin bundan sonraki süreçte de birbirinden farklı aktiviteleri BTM'de bulabileceğini sözlerine ekledi.
Mars taşı da Bursa'da

Dünyada büyük ilgi gören sergide, astronotların hazırlık aşamalarından Mars'ta hayat şartlarına, yer çekimsiz ortamda hareket edebilme kabiliyetine kadar birçok konu interaktif düzeneklerle senaryolaştırıldı. Uzayın derinliklerine ilişkin bilinmeyen onlarca tecrübeyi gözler önüne seren sergide, astronotların hareket kabiliyetlerinin sınandığı yürüyüş düzeneği de bulunuyor. Uzay yolculuğuna çıkan bir astronotun ne tür problemlerle karşılaşabileceğine ve yeme içme ihtiyaçlarıyla nasıl başa çıkabileceğine deneysel yanıtlar veren sergi, uzayda tarım ve enerji üretimine, Kızıl Gezegen'deki hayat belirtilerine kadar birçok bilinmeyeni gözler önüne seriyor. Mars yüzeyinden koptuğu tahmin edilen ve atmosferde yandıktan sonra dünyaya düşen 'Mars Taşı' da 'Görevimiz Mars'ta uzay meraklılarını bekliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.