Hava Durumu

Bursa'da göz kamaştıran eserler

İnegöl'de Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen eğitim öğretim dönem sonu genel sergide yer alan keçe yapımı ürünler dikkat çekiyor. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ'ın eşi Keçe Yapımı Kursu Öğreticisi Sema Uğurdağ ve öğrencilerinin yaptığı eserler büyük ilgi görüyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2018 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2018 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da göz kamaştıran eserler

3 yıllık eğitimin ardından İnegöl Halk Eğitim Merkezinde Keçe Yapımı öğreticiliğine başlayan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ'ın eşi Keçe Yapımı Kursu Öğreticisi Sema Uğurdağ, "Bizim eserlerimiz unutulmaya yüz tutmuş, tepme keçe yapımı. Bu bildiğiniz çobanların giydiği kepeneklerin yapımında kullanılan keçeden, günümüze uyarlanmış hali olan ürünleri tasarladık. İnegöl'de bu bir ilktir. Bu da bize nasip oldu. 3 yıldır Balıkesir'de Kültür Bakanlığı Devlet Sanatçısı olan öğretmenim Hülya Görmezoğlu'ndan özel derslerle bu sanatı öğrendim. Şimdi de öğrencilerime bu sanatı öğretmek için çaba harcıyorum" dedi. Uğurdağ, "Unutulmaya yüz tutmuş kültür mirasımızı günümüzde de sürdürmeye çalışarak gün yüzüne çıkartıyoruz. Bu keçeler ne soğuk ne sıcak geçirir. Yüzde yüz organik olduğu için sağlık açısından da faydalı bir şey. Kanserojen maddeler günümüzde çok yaygın. Biz de istiyoruz ki, artık tekrar organik ürünlere dönelim" diye konuştu.

Kursun toplam 320 saatlik bir eğitimden oluştuğunu da kaydeden Uğurdağ, 8 öğrenciye eğitim verdiklerini belirterek, kadınlara 'Gün etkinliklerine veda edip bu tür kurslara katılın' çağrısı yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.