Hava Durumu

Bursa'da gündeme damga vuran AVM polemiği

Mudanya'da esnafın düzenlediği şura toplantısında Mudanya Belediye Başkan Hayri Türkyılmaz ve BESOB Başkanı Arif Tak’ın açıklamaları damgasını vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2014 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2014 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da gündeme damga vuran AVM polemiği

Uğur Mumcu kültür Merkezi'nde düzenlenen şurada konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya'nın Çeşme’den, Kuşadası’ndan daha güzel olacağını ifade etti. Mudanya esnafının daha iyi şartlarda para kazanması için çalışacaklarını dile getiren Türkyılmaz, BESOB Başkanı Arif Tak'a eleştirilerde bulundu.

Arif Tak'ın AVM'lerde alışveriş yaptığını iddia ederek, tepki gösteren Türkyılmaz, "Ben Mudanya’da işletmelerin birkaç yer hariç 3-5 kişiden fazla çalıştırdığına inanmıyorum. O çalışanlarda zaten sigortasız. Biz AVM’leri ilçenin dışına çıkarmak için çalışmalar yapıp küçük esnafa daha çok kazanç sağlayacağız. BESOB Başkanı Arif Tak, AVM’de alışveriş sonrası eksik kalan tutarı karşı berberden borç alarak ödemiş. BESOB Başkanı’nı esnaftan değil de AVM’den alışveriş yaptığı için ayıplıyorum” dedi.

ARİF TAK'TAN CEVAP: TÜRKYILMAZ BENİ BELEDİYE BAŞKANI SANIYOR

Bu konuşmanın ardından Başkan BESOB Başkanı Tak, Türkyılmaz'ın iddialarına cevap verdi. Arif Tak, "Türkyılmaz, beni Mudanya’nın eski belediye başkanı zannedip bana sataşmaya çalışıyor. Benim işyerim var. Ben marketlerden de alışveriş yaparım. Ama bakkalda bulunmayan malları da marketlerden alırım. Türkyılmaz’da art niyet olduğu için o gün kafasına sokmuş bugün burada dile getiriyor. Sizi ben kınıyorum, şu esnaf ve sanatkârın yanında çalışan 3-5 kişinin sigortasız olduğunu söylüyorsunuz. Böyle belediye başkanı da olmaz. Ben baştan söyleyeyim" diye konuştu.

"SİZ BU İŞLERİ BECEREMEZSİNİZ"

"Hiçbir partiye mesafemiz değişik değil ama siz söylemlerinizle, hareketlerinizle ortalığı karıştırıyorsunuz" diyen Arif Tak, şöyle konuştu: "Arkadaşlar 3-5 işçiyi sigortasız çalıştırtıyorsa ne oluyor istihdam sağlıyor, kalkıp bunları söylüyorsunuz. Demek ki siz sigorta müdürü olsanız çok değişik şeyler olacak. Biz dostluk için geldik buraya kimse kimseye çatmadı. Ama çatıldığı zaman da haklı olduğumuz noktalarda cevabını veririz. Ben 55 yıllık esnafım. Siz bu işleri beceremeyeceksiniz, başaramayacaksınız” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.