Hava Durumu

Bursa'da güreş şöleni

Türkiye başta olmak üzere toplam 9 ülkenin katılacağı 3. Balkan Gençler Güreş Şampiyonası, 27-29 Ekim tarihleri arasında İznik'te yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2017 08:17
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2017 08:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da güreş şöleni

Medeniyetlerin başkenti, ata sporumuzla dünyaya adını duyuracak.

BİR UNVAN DAHA EKLEDİK

27-29 Ekim tarihleri arasında İznik'te gerçekleştirilecek 3. Balkan Gençler Güreş Şampiyonası'nın basın toplantısı gerçekleştirildi. Türkiye başta olmak üzere toplam 9 ülkenin katılacağı organizasyonun dün yapılan basın toplantısına Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Sargın ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin katıldı. İznik Belediye Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda ilk olarak konuşan Belediye Başkanı Sargın, "İznik denilince medeniyetlerin başkenti akla geliyor. Onun için misyonuna uygun hareketlerin yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bugün unvanlarımıza Balkan Güreş Şampiyonası'nı da kattık" dedi.

DOSTLUĞUMUZ PEKİŞECEK

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın'ın ardından söz alan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ise, "Balkanlar'da Yugoslavya dağılmadan Balkan güreşi güçlüydü. Son zamanlarda ise çöküntü içerisinde. Çöküntüde olan Balkan Güreşi'nin şampiyona ve turnuvalar yaparak ayağa kaldırabileceğimizi Avrupa Güreş Birliği Başkanımıza ilettim. Kendisi de daha sonra Avrupa Güreş Birliği olarak beni bu işte görevlendirdi. Bu şampiyona sayesinde Balkan ülkeleri ile olan dostluğumuzu pekiştireceğiz. Balkan güreşi, minikler, yıldızlar ve gençler kategorisinde yapılıyor. Geçen yıl Bursa'da yıldızlar şampiyonasını düzenlemiştik. Bu sene de İznik'te gerçekleştirmiş olacağız" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.